Vágólapra másolva!
Horner szerint tisztában van vele, hogy nem a saját hibájából szenvedi el egyik kudarcot a másik után.

Sebastian Vettelnek a Monacói Nagydíjon esélye lett volna felállni a dobogóra, ha a jó rajtot követően a turbófeltöltő meghibásodása miatt nem esik ki a 3. helyről a 4. körben, a verseny első újraindítása után. Mivel egy nappal korábban, az időmérőn úgy került a 4. rajtkockába, hogy az autójában nem működött az ERS, érezhető türelmetlenséggel reagált az újabb műszaki problémára. Ráadásul visszaesett hatodiknak az egyéni összetettben, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg mögé.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint azonban nem fenyeget az a veszély, hogy elszakad nála a cérna. „Ez a hétvége nyilván nagyon nehéz volt számára, pedig semmit nem csinált rosszul. Elég okos hozzá, hogy ezt magától is tudja" – vélte Horner. „Mint minden sportolót, őt is frusztrálják a kudarcok, de ha lesz ideje venni egy nagy levegőt, és átgondolja a történteket, túl fog lépni rajtuk. Ő ilyen. Leszegett fejjel, még az eddiginél is keményebben fog tovább dolgozni."

Horner biztos benne, hogy Vettel nem adja fel Forrás: Red Bull

Vettel helyett végül a csapattársa, Ricciardo állhatott fel a dobogó legalsó fokára a Mercedes versenyzői mögött, s bár ehhez Kimi Räikkönen problémáira is szüksége volt, Horner szerint a helyezése és a tempója a Red Bull valódi képességeit tükrözte. Ő úgy véli, a csapat Monacóban tényleg előrelépett.

„Ahelyett, hogy bevadultunk volna, amikor a mercedeses srácok hihetetlenül keményen kezdték szorongatni egymást, inkább hagytuk, hogy a saját versenyüket fussák" – mondta. „Egyre nagyobb lendületre tettünk szert, és csak az utolsó húsz körben kezdtük igazán nyomni a gázt. Daniel akkor nagyszerű tempót diktált, és sikerült közelebb férkőznie Lewishoz. Sajnos azonban itt nincs reális esély az előzésre, hacsak az elöl haladó versenyző nem követ el valamilyen hibát."

Ricciardo hat forduló után már csak 7 ponttal van lemaradva a világbajnoki 3. helyezett Fernando Alonsótól.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!