Vágólapra másolva!
Úgy érzi, a Force India pont a pálya legfontosabb pontjain volt gyors Monacóban. Pérez nem számított rá, hogy Button megpróbál bemenni mellé az első körben.

Nico Hülkenberg csalódást keltő eredménnyel zárta a Monacói Nagydíj időmérő edzését, hiszen csak a 11. helyet tudta megszerezni csapattársa, Sergio Pérez mögött. A futamon azonban remekül szerepelt: már a rajtnál megelőzte a mexikóit, és agresszív versenyzéssel az 5. helyett tudta megszerezni a két Mercedes, valamint Daniel Ricciardo és Fernando Alonso mögött.

„A 10 pont nagyszerű jutalom egy ilyen nehéz verseny után” – mondta az elégedett német, akinek keményen meg kellett küzdenie a helyezéséért. „Az utolsó 20 köröm nagyon trükkös volt, mert a szuperlágy gumijaim a végüket járták. Nehéz volt egyszerre figyelnem arra, hogy magam mögött tartsam a többieket, és a korlátokat is elkerüljem. Volt néhány veszélyes pillanatom, amikor érintettem a falat, de végül kibírtam.”

A német úgy érezte, nem mindig volt elég gyors az autója, de a kulcsfontosságú pillanatokban mindig sikerült jó tempót diktálnia. „Szerencsére pont a legjobb helyeken volt gyors az autóm – az alagút bejáratánál és az utolsó kanyarban” – árulta el. Az alagút előtti Portier kanyarban sikerült végrehajtania a verseny egyik legszebb előzési manőverét is Kevin Magnussen ellen, aki éppen Jean-Eric Vergne-t engedte maga elé, miután a Safety Car mögött szabálytalanul megelőzte őt.

Hülkenberg elégedett volt az 5. helyével Forrás: AFP

„Ez kicsit kizökkentette , ezért megragadtam a lehetőséget, és a 8-as kanyarban belülről bedugtam mellé az autóm orrát” – magyarázta a német. „Mindig boldoggá tesz, ha egy Monacóhoz hasonló pályán tudok ilyen előzést végrehajtani.”

A másik Force Indiában Pérez balszerencsésebb volt, már az első körben ütközött Jenson Buttonnal a Mirabeau kanyar után. A mexikói nem is tudta folytatni a versenyt, és a Safety Cart is a pályára kellett küldeni. „A rajt után Nicóval csatáztam – ő elém került, én pedig a normális íven szerettem volna bevenni a kanyart. Az ideális íven haladtam Jenson előtt, amikor eltalálta a hátsó kerekemet, és kiforgatott, bele a korlátba” – mondta Pérez. „Nem számítottam rá, hogy ott próbálkozik majd, hiszen csak egy autónak volt hely.”

„Csalódott vagyok, mert nagy esélyünk lett volna arra, hogy erős pontszerző helyen érjünk célba” – tette hozzá a mexikói. „Sokkal jobbnak éreztem az autómat, mint Spanyolországban, és Nico eredménye is bizonyítja, hogy az volt.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!