Vágólapra másolva!
Bár nem teljesen érti, miért próbálkozott a finn előzéssel a Loews kanyarban. Button elégedett a „tipikus monacói versenyen” elért 6. helyével.

A McLaren három sikertelen versenyt követően Monacóban mindkét autójával pontot tudott szerezni, miután Jenson Button a 6., Kevin Magnussen pedig a 10. helyen ért célba. Noha az időmérőn a dán újonc végzett az előkelőbb helyen, a futamon több incidensben is része volt, ezért végül a pontszerző helynek is örülhetett. Button versenye némileg simábban alakult, pedig rögtön az első körben összeütközött az előtte haladó Sergio Pérezzel.

„Ez egy tipikus Monacói Nagydíj volt, elég zavaros versenyben volt részünk” – mondta Button, aki a mexikóival történt koccanásáról nem akart nyilatkozni. „Sokan hibáztak, mindenki esett-kelt. Végig koncentrálnunk kellett: figyelnünk kellett arra, hogy ne szakadjunk le az előttünk haladóktól, és vigyázzunk az abroncsainkra. Az utolsó etapban végig spórolnom kellett a gumikkal, ezért visszaestem Kevin mögé.”

Button 4 körrel a verseny vége előtt a Ste. Devote-ban megelőzte a csapattársát, majd Nico Hülkenberg nyomába eredt az 5. helyért. „Végül nem sikerült megelőznöm Nicót. Küszködött a gumijaival, de amikor elkezdtem üldözni, velem is ez történt. Jó kis csata zajlott közöttünk az utolsó körökben, végül azonban nem tudtam előzéssel próbálkozni.”

Button erősnek érezte a McLarent Monacóban Forrás: AFP

A brit szerint „nem rossz eredmény” a 6. pozíció, bár úgy érzi, az autója az 5. helyhez is elég gyors lett volna. Jónak érezte a McLarent Magnussen is, bár az utolsó körökben rakoncátlankodni kezdett a motorja, és lelassult. A 74. körben ráadásul Kimi Räikkönen belehajtott az autójába egy előzési kísérlet közben, ezért visszaesett az utolsó pontszerző helyre. „Még mindig nem tudom pontosan, mi történt az autómmal a verseny végén” – mondta. „Azt sem láttam, mi történt Kimivel – belülre húzódtam, hogy lezárjam előtte az ívet a Loewsben, de ő mégis úgy döntött, hogy megpróbálkozik a manőverrel.”

A dán ennek ellenére azt állítja, nem haragszik Räikkönenre, akit megróttak az eset miatt. „Itt nagyon nehéz előzni, de ő megpróbálta, és nem járt sikerrel. Ilyen a versenyzés” – mondta Magnussen, akinek a 26. körben egy ijesztő pillanatban volt része: a bokszutcában majdnem összeütközött Jean-Eric Vergne-nyel, miután a Toro Rosso pont az útjába engedte ki a franciát. „Jean-Eric csapata valószínűleg nem jól számította ki, mikor kell kiengedniük őt, ez soha nem a versenyző hibája. Néha megtörténik az ilyesmi” – nyilatkozta az esetről.

A balszerencsésen alakuló verseny ellenére Magnussen bizakodva várja a kanadai versenyt. „Nagyon jónak éreztem az autómat” – mondta. „Még ha ez kívülről nem is látszik, folyamatosan fejlődik a csapatunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!