Vágólapra másolva!
Mivel az időmérőn úgyis utolsó lett, a bokszutcából kell majd rajtolnia, és kapott 2 büntetőpontot is. Massa dühös rá, mert úgy érzi, a Q3-ig is eljuthatott volna.

Csalódással zárult Felipe Massa monacói időmérője, miután egy ütközés miatt már a Q1 végén be kellett fejeznie az edzést. Massa ugyan a 10. legjobb időt futotta meg a kvalifikáció első szakaszában, de az autója megsérült, amikor néhány perccel az etap vége előtt Marcus Ericsson hibázott a Mirabeau kanyar féktávján, és beleszaladt a Williamsbe. A svéd folytatni tudta a körét, Massa azonban nem tudta önerőből visszavinni az autóját a bokszba, ezért nem vehetett részt a Q2-ben.

Ezért csak a 16. helyen kezdheti meg a versenyt egy olyan pályán, ahol híresen nehéz előzni. „Nagyon csalódott és mérges vagyok. A Q1-ben a lehető legtöbbet hoztam ki magamból, de aztán Ericsson eltalált, és tönkretette az időmérőmet” – mondta Massa, aki úgy érzi, az incidens nélkül sokkal előrébb juthatott volna. „Szerintem bekerülhettem volna a Q3-ba. Nem lett volna könnyű, de nem is éreztem lehetetlennek.”

Massának nagyon nehéz dolga lesz a 16. helyről Forrás: AFP

Massa szerint egyértelmű, hogy nem ő volt a hibás az ütközésben. „Hagytam neki helyet, de ő belehajtott az autómba. Ennél többet nem is tudok erről mondani” – nyilatkozta. A brazil nem először keveredett balszerencsés incidensbe a szezon folyamán, az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon például Kamui Kobajasi ütötte ki őt az első körben. „Most is egy fontos pillanatban vetettek véget az edzésemnek. Nem mondhatom, hogy jó helyről indulhatok, így nagyon nehéz lesz a holnapi verseny. A pontszerzésben azért reménykedem.”

Ericsson az edzés után elismerte, hogy ő okozta a balesetet. „Az utolsó gyors körömön Massa mögött haladtam, amikor az 5-ös kanyarhoz érve ő kicsit letért az ívről. Ez azt jelentette, hogy változtatnom kellett a fékezési pontomon, emiatt pedig blokkoltam a kerekeimet, és vele együtt a korlátban kötöttem ki. Az én hibám volt, sajnálom, hogy őt is magammal rántottam” – mondta az újonc.

A sportfelügyelők már az edzés közben jelezték, hogy vizsgálni fogják az incidenst, s végül szokatlan ítéletet hoztak: szerintük a "felelőtlenül vezető" Ericssonnak, aki az időmérőn úgyis utolsó lett, a bokszutcából kell majd rajtolnia, valamint kapott 2 büntetőpontot is a szuperlincenszére.

A másik Williamsszel Valtteri Bottas csak a 13. helyet tudta megszerezni, idén másodszor fordult elő, hogy a csapat egyik autója sem jutott be a Q3-ba. „A problémát az okozta, hogy nem tudtuk felmelegíteni az első gumikat” – magyarázta Bottas. „Úgy éreztem, rendben van az autónk, de nem volt elég tapadásunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!