Vágólapra másolva!
A brit szerint az eltérő neveltetésük is közrejátszik abban, hogy jobban akarja a sikert csapattársánál. Nem bánná, ha kicsit nagyobb rivalizálás lenne közöttük.

Lewis Hamilton úgy véli, többek között azért tudott az idei év első versenyein eredményesebb lenni csapattársánál, Nico Rosbergnél, mert ő éhesebb a sikerre. A 2014-es idény első öt versenyén rendre a Mercedes versenyzői diadalmaskodtak, Rosberg azonban csak az idénynyitót tudta megnyerni, utána zsinórban négyszer Hamilton állhatott fel a dobogó tetejére. A pole pozíciók tekintetében is hasonló a helyzet, Rosberg csak Bahreinben tudta megszerezni az első rajtkockát csapattársa elől.

Hamilton szerint az egymástól merőben eltérő neveltetésük jól tükröződik a hozzáállásukban. Míg ő egy átlagos angliai kisvárosból származik, Rosberg az F1-es világbajnok édesapjának, Kekének köszönhetően mindig jómódban élt, és Monacóban nőtt fel. „Én Stevenage-ből jöttem, ami nem egy nagyszerű hely, apám lakásában pedig egy kanapén aludtam” – nyilatkozta a Formula1.com-nak. „Nico pedig úgy nőtt fel, hogy repülőgépek, hotelek és hajók vették körül – ezért másképp vágyunk a sikerre.”

„Szeretném, ha a 22 versenyző közül én lennék a legéhesebb a sikerre – még akkor is, ha mindannyian azt hisszük, hogy mi vagyunk a legéhesebbek. Ha azt gondolnám, hogy Nico jobban vágyik a sikerre, mint én, akkor akár haza is mehetnék” – magyarázta a brit, aki szerint csak ezzel a hozzáállással lehet megnyerni a világbajnokságot.

Egyelőre nem mérgesedett el Hamilton és Rosberg rivalizálása Forrás: AFP

Noha Hamilton néhány napja pont arról beszélt, hogy az eddiginél is nagyobb fölénnyel szeretné legyőzni csapattársát, azt sem bánná, ha kicsit „élénkebb” rivalizálás lenne közöttük. Hamilton szerint az 1980-as évek végén is jót tett a Forma-1-nek, amikor Ayrton Senna és Alain Prost csapattársként is nagyon keményen küzdött egymás ellen. „Az ő harcuk sokkal élénkebb volt, mint ami most közöttünk zajlik” – nyilatkozta a Totalrace-nek. „A mi kapcsolatunk ehhez képest csodálatos.”

Hamilton és Rosberg kamaszkoruk óta jó kapcsolatot ápolnak egymással, s bár a brit szerint most is minden rendben van közöttük, a pályán összecsapna a némettel. Példaként az 1989-es Japán Nagydíjat említette, amikor a bajnoki címért küzdő Senna és Prost összeütköztek a sorsdöntő futamon. „Én persze nem szeretném kirakni őt a pályáról” – mondta Hamilton. „De azért jó volt látni, hogy milyen csúcsokat ért el a rivalizálásuk Szuzukában.”

„Azt hiszem, a mi esetünkben is egyre forróbb lesz a helyzet az év előrehaladtával – remélem, ha néhány év múlva visszatekintünk erre az idényre, mi is elmondhatjuk majd, hogy hasonlóban volt részünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!