Vágólapra másolva!
Bár az eső megnehezítette az erőviszonyok felmérését, az első edzésnap alapján az ausztrál versenyző úgy véli, Hamilton és Rosberg nem lehet biztos a győzelme felől. Vettel óvatosabban fogalmaz.

A Mercedes riválisai eleve abban bízva utaztak Monacóba, hogy a kanyargós utcai pályán, ahol a szokásosnál kevésbé számít a motorerő, megtörhetik az első öt versenyen uralkodó csapat lendületét, és Daniel Ricciardo a csütörtöki edzésnap után még több esélyt lát erre.

Bár délután, amikor az eső összekuszálta az istállók programját, csak a 9. helyen végzett, Ricciardo – aki az utóbbi időben a Mercedes legközelebbi kihívója volt – délelőtt mindössze 0,235 másodperccel maradt el az első helyet megszerző Lewis Hamiltontól, ráadásul az utolsó szektorban ő érte el a legjobb részidőt.

„A délelőtt jól alakult. Még korán van, de nagyjából ott vagyunk a környékükön" – mondta a Mercedesekről. „Ha a következő 24 órában szombatra elvégzünk néhány kisebb változtatást, amelyek a várakozásainknak megfelelően működnek, megszorongathatjuk őket."

„Ha valahol, hát ez az a hely, ahol verhetőek" – tette hozzá. „Pillanatnyilag egyetlen szektor sincs, ahol mindenkit aláznának. Még korai megítélni, de ha mindent jól csinálunk, szombaton szembeszállhatunk velük."

Ricciardo Monacóban verhetőnek érzi a Mercedest Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Paul Gilham

A címvédő Sebastian Vettel viszont kicsit óvatosabb volt. „Még mindig ők a favoritok" – jelentette ki. „Délelőtt nagyon erős tempót diktáltak, és már máskor is láttuk, hogy szombatra még tovább tudnak gyorsulni, ezért nekünk is meg kell próbálnunk így tenni. Itt valamivel talán közelebb vagyunk hozzájuk, de ez egyelőre csak találgatás. Ezen a pályán az a jó, hogy nincs túl sok egyenes. Majd meglátjuk."

Vettel, aki a zűrzavaros délutáni edzésen végzett a 3. helyen Fernando Alonso és Hamilton mögött, ugyanakkor hozzátette, hogy ő is biztatónak érezte a kezdetet. „Nem tettünk meg túl sok kört, de minden jónak tűnt" – mondta. „Csak korlátozott információkat tudtunk szerezni, ugyanakkor azt hiszem, javítottunk valamennyit az autón – legalábbis délelőtt ez volt a benyomásom. Itt fontos, hogy megbízzunk benne, mert csak úgy lehet elmerészkedni a határig."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!