Vágólapra másolva!
Reggel elaludt, ezért késett az első edzésről, de az övé lett a csütörtöki nap legjobb ideje Monacóban. Rosberget nem aggasztja, hogy csak a 20. lett a délutáni gyakorláson.

Noha a Monacói Nagydíj csütörtöki második szabadedzését Fernando Alonso nyerte a Ferrarival, a gyakorlás előtt lezúduló eső miatt délután senki nem tudott olyan gyors kört futni, mint délelőtt Lewis Hamilton. A brit 1:18.271-es eredménnyel érte el a nap legjobb idejét, az viszont nem derült ki, hogy ideális körülmények között, szuperlágy gumikon mire lett volna képes. Az autójával mindenesetre tökéletesen elégedett volt a délelőtti edzés alapján.

„Remekül éreztem magam” – nyilatkozta Hamilton, aki délelőtt 32 ezredet vert csapattársa, Nico Rosberg idejére, délután pedig 4 tizeddel maradt el Alonsótól. „Nagyon meglepődtem, hogy ilyen jól indult a hétvégénk.”

A brit az első edzésen a pálya állapotával is elégedett volt, pedig a tapadás nélküli, újraaszfaltozott utcákon sokan küszködtek. „Amikor beültem az autómba, azt terveztem, hogy fokozatosan gyorsulok majd, de azonnal elképesztő érzés volt vezetni ezen a pályán” – árulta el. Szerinte idén nem lesznek hasonló problémái, mint 2013-ban, amikor Rosberg győzelme mellett ő csak egy 4. helyet tudott felmutatni a versenyen. „Az autóm sokkal jobban viselkedik, mint tavaly.”

Hamilton lágy gumikon érte el a nap legjobb idejét Forrás: AFP

Hamilton szerint a csapatok felkészülését nem hátráltatta túlságosan, hogy a második gyakorlás nagy részét elmosta az eső. „Talán az okozott volna gondot, ha mindkét edzést ki kellett volna hagynunk” – vélekedett. „De óriási előnyt jelent, hogy egy edzést sikerült teljesítenünk, még egy hosszú etapot is tudtam futni. Úgy érzem, sikerült felkészülnünk a szombati napra – persze még van dolgunk, gyorsulnunk kell, de rendben leszünk.”

A brit a délelőtti edzésen késve jelent meg, a többiek már az autójukban ültek, amikor ő motorcsónakkal megérkezett a pályához. Később elismerte, egyszerűen elaludt, ezért nem ért időben a paddockba, de ez nem hátráltatta az edzés további részében.

Nico Rosberg a délutáni edzésen 4,3 másodperces lemaradással csak a 20. helyen végzett, ennek ellenére nem aggódott a tempója miatt, hiszen délelőtt közel tudott kerülni Hamiltonhoz. Úgy érezte, a száradó pályán zajló második edzésen nem volt értelme kockáztatnia. „Úgysem tanulhattam volna túl sokat, mert a pálya állapota más volt, mint délelőtt” – magyarázta. „Nem akartam hibázni a hideg gumikon, hideg pályán.”

A délelőtti edzésével a német is elégedett volt, de úgy érzi, a Mercedes előnye az eddiginél kisebb lesz Monacóban. „Úgy tűnik, itt is nagyon gyorsak leszünk, bár a fő riválisaink kicsit közelebb kerültek hozzánk, mint Barcelonában” – vélekedett. „A tökéletes beállításokat még nem sikerült megtalálnunk, ezért holnap is vár ránk egy kis munka, hogy felkészülhessünk a hétvégére.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!