Vágólapra másolva!
Spanyolországban voltak gyanús nyilatkozatai, de most kizárta, hogy a közeljövőben a Ferrarihoz igazol. Vettelt egyelőre nem érdeklik a találgatások.

Az utóbbi hetekben egyre inkább felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint a Red Bull főtervezője, Adrian Newey rövid időn belül már a Ferrari csapatát erősítheti. A gyengélkedő olasz istálló állítólag egy technikai átszervezés keretében próbálja megszerezni a Forma-1 jelenleg legsikeresebb tervezőjét, aki Barcelonában sejtelmesen nyilatkozva elismerte, még nem tudja, hol folytatja a pályafutását a jövőben.

A Monacói Nagydíj csütörtöki napján azonban Newey rövid közleményt adott ki, amelyben tagadta, hogy a következő években átpártolna bármelyik rivális istállóhoz. „A belátható jövőn belül elkötelezett maradok a Red Bull mellett” – szögezte le.

Newey 2006 óta erősíti a Red Bullt Forrás: Red Bull

Korábban a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is nyugodtan fogadta a Newey személyét érintő spekulációkat, most pedig Sebastian Vettel jelentette ki, hogy nem foglalkoztatják túlzottan a sajtóban megjelenő találgatások. „Nyilvánvalóan elég jól megismertem őt az elmúlt évek alatt” – nyilatkozta a német Newey-ról. „Nagyon szorosan dolgozik együtt nem csak velem, hanem az egész csapattal.”

„Meg kell azonban érteniük, hogy miközben Adrian a csapatunk egyik kulcsfigurája, rajta kívül még rengetegen vannak, akik sokat dolgoznak – nem lenne igazságos, ha csak Adrian érdemeit méltatnánk. Biztos vagyok benne, hogy ő is ugyanezt válaszolná, ha hasonló kérdést tennének fel neki” – utalt Vettel arra, hogy Newey távozásával sem esne szét a csapat. Hornerhez hasonlóan azonban ő sem gondolja, hogy a brit a távozáson gondolkozik.

„Talán egyszer majd kiderül, mennyi igazságtartalma van ezeknek a találgatásoknak, de az is lehet, hogy soha nem kapunk rá választ” – mondta. „Őszintén szólva jelenleg nem igazán érdekel ez a téma.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!