Vágólapra másolva!
A spanyol hiányolta a „saját köreiből” érkező dicséreteket, mire a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo rögtön a világ legjobb versenyzőjének nevezte őt.

Fernando Alonso egy szerdán adott nyilatkozatában nehezményezte, hogy a legtöbb elismerést pont a rivális csapatok képviselőitől, és nem a „saját köreiből” kapja. A kétszeres világbajnok megjegyzései sokak szerint a Ferrari vezetőségére irányultak, az Autosport viszont úgy vélte, az őt bíráló spanyol újságírók munkájával nem elégedett.

Úgy tűnik azonban, hogy a Ferrari valóban magára vette Alonso kritikáját, csütörtökön ugyanis Luca di Montezemolo hosszasan méltatta a spanyol érdemeit egy osztrák újságnak adott nyilatkozatában. „Fernando a világ legjobb versenyzője, aki mindig 200 százalékot hoz ki magából a versenyeken” – jelentette ki az olasz istálló elnöke. „Ő is tudja, mennyire számítok rá, és nem csak a pályán, hanem az azon kívül nyújtott munkája miatt is, hiszen óriási lendületet ad a csapatunknak. Szerintem hihetetlen, hogy néhány úgynevezett szakértő még mindig nem érti ezt, és folyamatosan vitás helyzetekről beszélnek, pedig azok egyszerűen nem léteznek.”

Montezemolo szerint minden rendben van a Ferrari és Alonso között Forrás: AFP/ /Giuseppe Cacace

Montezemolo elismeri, hogy Alonsónak egy erősebb autóra lenne szüksége a jobb eredményekhez. A spanyol idén eddig csak egyszer tudott felállni a dobogóra, és a világbajnokságban óriási lemaradással áll a 3. helyen a Mercedesek mögött. „Az igazság az, hogy Kimivel együtt – aki szintén hihetetlenül jó versenyző – egy versenyképes Ferrarira van szükségük, és az az egyetlen célunk, hogy ezt megadjuk nekik” – nyilatkozta az elnök, aki az új csapatfőnök, Marco Mattiacci érdemeit is kiemelte. Alonso szerdán ugyanis azt mondta, hogy egyelőre semmilyen változást nem tapasztalt Stefano Domenicali távozása óta.

„Mindenki nagyon keményen dolgozik, főleg Marco Mattiacci, aki tudja, mit kell tennie – megvizsgálja, milyen változásokra van szükség a műszaki területeken és a csapat szerkezetében, valamint a döntéshozási folyamatokat is felgyorsítja” – magyarázta. „Pont ezt várom el tőle, ahogy a versenyzőink és a rajongóink is – a többi csupán hasztalan csevegés.”

Noha a Ferrari és Alonso is folyamatosan bizonygatja, hogy teljesen rendben van a kapcsolatuk, egyre erősödnek azok a híresztelések, melyek szerint a spanyolnak már elege van az évek óta tartó sikertelenségből. Az is sokatmondó, hogy Alonso szerdai nyilatkozata után a Ferrari szükségét érezte, hogy azonnal eloszlassa a köztük lévő konfliktus gyanúját.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!