Vágólapra másolva!
Elismerik, hogy a csapat idei formája jelentős részben az ő érdeme, ezért szeretnék, ha legalább egy versenyen meglátogatná őket. A Ferrari is vadászik rá, akárcsak Adrian Newey-ra, aki azonban Christian Horner szerint valószínűleg a Red Bullnál marad.

Bár Ross Brawn a tavalyi szezon végén leköszönt a Mercedes F1 éléről, a csapat idei, átütő sikereinek alapjait még egyértelműen ő tette le. Jelenleg jórészt horgászással meg utazgatással tölti az idejét, és azt mondja, nem vágyik vissza a Forma-1-be, jóllehet, ajánlatokban nem szenved hiányt: legutóbb a küszködő Ferrarival hozták összefüggésbe, amikor egy baráti társasággal Fioranóban járt, hogy kipróbáljanak néhány sportkocsit – állítólag csak szórakozásból.

Úgy tűnik azonban, még az sem kizárt, hogy visszatérjen előző alakulatához. A Mercedes jelenlegi csapatfőnöke, Toto Wolff ugyanis nem tagadja, hogy a győzelmek ellenére időnként hiányzik nekik. „Ross Brawn 2012-ben felismerte, hogy ha nem változtatunk, nem fogunk fejlődni, ezért elkezdett felvenni új embereket, és a kulcsfontosságú területeken megerősítette a személyi állományunkat" – mondta a Telegraph-nak.

„Amikor egy versenyhétvégén meleg helyzet alakul ki, mindig megpróbálom elképzelni, hogy mit tenne ilyenkor Ross. Ha szükségét érezném, felhívnám, de azt így is látjuk, hogy a csaták és a világbajnoki küzdelem hevében hiányzik Ross higgadtsága és rutinja. Jelentős szerepe van az idei sikereinkben. Nagy kár, hogy nincs velünk."

Brawn iránt a Ferrari és a Mercedes is érdeklődhet Forrás: Mercedes

Ezt a nyilatkozatot egyesek annak a jeleként értelmezték, hogy a Mercedes ismét felelős pozícióban szeretné tudni Brawnt, Wolff azonban nem fogalmazott ilyen egyértelműen. „Rendszeresen beszélek Rossszal. Szeretnénk, ha eljönne a következő versenyek egyikére, és megnézné a csapatot" – mondta. „Nagyon fontos szerepe volt az alapok lerakásában és a szervezeti struktúra kialakításában, ezért jó lenne, ha a csapatunk tagja maradna, és látná, mi történik nálunk az idén. Előbb-utóbb el is fog jönni, mert ígéretet tett rá."

A Mercedes azért is próbálhatja magához kötni Brawnt, hogy ne erősíthesse a rivális Ferrarit. A maranellói istálló ugyanakkor nemcsak rá vetett szemet, hanem állítólag a Red Bull technikai igazgatójára, Adrian Newey-ra is. Ám az előző négy szezont uraló istálló főnöke, Christian Horner valószínűtlennek tartja, hogy a sztármérnök távozik tőlük.

„Majdnem minden évben felmerülnek a jövőjével kapcsolatos találgatások" – mutatott rá. „De ő mindig kinyilvánította, hogy szinte apai érzések kötik a Red Bullhoz. A kezdetektől fogva velünk van, ebben a csapatban sokkal komolyabb szerepet vállalt, mint korábban bármelyikben. Szereti ezt a munkakörnyezetet, ezért szerintem csak spekulálnak a jövőjéről. Azt azonban nem nehéz megérteni, hogy a Ferrari miért érdeklődik iránta."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!