Vágólapra másolva!
Jó benyomást tett rájuk, a csapatra is pozitívan hat a jelenléte, ezért nem tervezik, hogy idő előtt megválnak tőle.

Bár a Red Bull eredetileg három évre igazolta le Daniel Ricciardót, ez még nem jelentett rá garanciát, hogy ki is töltheti náluk ezt az időt, mert a csapatok rendszerint belefoglalnak egy olyan záradékot a versenyzőik szerződésébe, melynek révén megválhatnak tőle, ha nem teljesít az elvárásaiknak megfelelően.

Ricciardo azonban felülmúlta a várakozásaikat: az idén eddig minden alkalommal Sebastian Vettel előtt végzett, és úgy is csupán hattal gyűjtött kevesebb pontot nála, hogy a melbourne-i idénynyitón szerzett 2. helyétől megfosztották. A Red Bull főnöke, Christian Horner elismerte, hogy 2015-re sem terveznek változtatni a felállásukon.

„Mindig hittünk a stabilitásban és a folytonosságban" – mondta, majd az Adrian Newey sorsával kapcsolatos találgatásokon élcelődve hozzátette: „Danielt hosszútávú szerződés köti a csapathoz, és nagyon valószínűtlen, hogy jövőre máshol fog versenyezni – kivéve persze, ha a Ferrari őt is megkörnyékezi."

Ricciardóval könnyebb a Red Bull élete, mint Webberrel volt Forrás: Red Bull

Horner méltatta Ricciardót, aki szerinte „nagyszerű munkát végez az idén, és rendkívül nyugodt az autóban. Folyamatosan lenyűgöz minket a tempójával és a hozzáállásával. Élvezi, amit csinál, soha nem látjuk nem mosolyogni. Öröm, hogy a csapatunknál van, a két srác remekül dolgozik együtt. Nem dicsérhetem eléggé azt a teljesítményt, amit Daniel az első öt versenyen nyújtott."

Horner célzott rá, hogy Ricciardo kapcsolata harmonikusabb Vettellel, mint Webberé volt, ami a Red Bull menedzsmentje számára is könnyebbség. „Ez már csak séta a parkban ahhoz képest" – jelentette ki. „Persze az ilyen kihívások is hozzátartoznak egy csapatfőnök életéhez."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!