Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint a Forma-1 nagyura nagyon stresszes időszakot él át, miközben az F1-es futamok és a müncheni bíróság között ingázik.

Bernie Ecclestone tiszteletét tette a barcelonai paddockban a Spanyol Nagydíj hétvégéjén, az őt közelebbről ismerők állítása szerint azonban észrevehetően nem tudott a versenyre koncentrálni. A 83 éves üzletember tárgyalása továbbra is zajlik a Gerhard Gribkowsky-féle vesztegetési ügyben, ezért rendszeresen meg kell jelennie a müncheni bíróságon.

Ecclestone Barcelonába is közvetlenül Németországból érkezett meg, ahol a tárgyalás pénteki napján az ügy miatt már börtönbüntetését töltő Gribkowsky tanúvallomása volt terítéken. A per kezdete óta nem érkezett hír arról, hogy milyenek Ecclestone esélyei, de akár komoly börtönbüntetést is kiróhatnak rá, ha bűnösnek találják a vesztegetésben.

Ecclestone-t megviseli a bírósági ügy Forrás: AFP

A barcelonai hétvége során több forrás is arról számolt be, hogy a rendszerint jó kedélyű, remek humorérzékkel rendelkező Ecclestone szokatlanul fáradtnak tűnt, és számos interjúfelkérésre mondott nemet. Azt azonban nem tehette meg, hogy kihagyja a Spanyol Nagydíjat, hiszen Barcelonában szinte az összes verseny promóterével személyesen találkozott. Beszélt többek között az Orosz Nagydíj képviselőivel is, miután a múlt héten olyan híresztelések terjedtek el, hogy a krími válság miatt veszélybe kerülhet az októberi verseny.

A Red Bull csapatfőnöke, az Ecclestone-nak jó kapcsolatot ápoló Christian Horner elárulta, az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa „nagyon stresszes időszakot él át.” Barcelonából ugyan hazautazott Nagy-Britanniába, de kedden ismét a müncheni bíróságon kell majd megjelennie. Horner szerint egyébként Ecclestone a nehéz helyzete ellenére „mindent a kezében tart”.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!