Vágólapra másolva!
Rémi Taffin szerint a Red Bull barcelonai teljesítménye is azt mutatja, hogy a Renault felzárkózott a Mercedes mögé. A kétnapos spanyolországi teszt után újabb előrelépést várnak.

A Renault óriásit lépett előre az előszezoni tesztek kezdete óta: a téli gyakorlásokon már annak is örülhettek a francia gyártó partnercsapatai, ha egy napot sikerült nagyobb problémák nélkül teljesíteniük, az első futamokra viszont sikerült összekapniuk magukat. Az istállókkal együttműködve folyamatosan javítottak az erőforrásaik teljesítményén, és az egyelőre verhetetlen Mercedes mögött már a Red Bull tűnik a legerősebb istállónak.

A Red Bull a legutóbbi hétvégén, Barcelonában is jól szerepelt, Daniel Ricciardót és Sebastian Vettelt csak a Mercedesek tudták megelőzni. „Daniel dobogóra állhatott, Sebastian pedig egy erős, küzdelmes versenyen lett a 4. – ennél jobb eredményben nem is reménykedhettünk” – mondta a Renault F1-es programját a pálya mellől irányító Rémi Taffin.

Ricciardót dobogóhoz segítette a Renault motorja Barcelonában Forrás: AFP

„A Mercedesnél nyilvánvalóan az egész csomag nagyon jó, és jelenleg ők állnak az élen, de az utánuk következő négy csapat között rendkívül kicsi a különbség. Nagyszerű csaták zajlanak a pozíciókért” – vélekedett Taffin. „Ez már önmagában is azt mutatja, hogy a motorok között zajló verseny sokkal szorosabb lett, mint az előző futamokon.”

Taffin nem csak a Red Bull teljesítményével volt elégedett, azt is sikernek könyvelte el, hogy az idényt katasztrofálisan kezdő Lotus végre megszerezte az első pontjait. „Sajnos a Toro Rosso és a Caterham nem volt elég gyors, náluk nehéz volt számottevő javulást elérnünk” – mondta a franciák másik két partnercsapatáról.

A 2014-es év második szezon közbeni tesztjét Barcelonában rendezik kedden és szerdán, és Taffin reménykedik benne, hogy a Renault a két nap során tovább csökkentheti a lemaradását. „Ezen a hétvégén nagyot léptünk előre. Az energiafelhasználás, az üzemanyag-spórolás és a kezelhetőség terén is javítottunk a hajtásláncainkon” – magyarázta. „Úgy gondolom, eddig körülbelül 90 százalékát tettük meg a felzárkózáshoz vezető útnak, már csak finomításokra van szükségünk. Ezeket a héten fogjuk tesztelni, és bízunk benne, hogy Monacóban újabb lépést tehetünk előre.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!