Vágólapra másolva!
A német elégedett a Spanyol Nagydíjon nyújtott teljesítményével, szerinte a 15. helyről rajtolva nem érhetett volna el jobb eredményt. Ricciardo remélte, hogy unalmas lesz a verseny.

A Red Bull elégedett lehet a Spanyol Nagydíjon elért helyezéseivel, hiszen az idén eddig legyőzhetetlennek bizonyuló Mercedesek mögött ők szerezték meg a 3. és 4. helyeket. Daniel Ricciardónak sikerült abban a pozícióban célba érnie, ahonnan elrajtolt, Sebastian Vettel pedig 11 helyet előrelépve végzett a csapattársa mögött.

A címvédő az időmérő döntő szakaszában egyetlen kört sem tudott megtenni váltóhiba miatt, és miután az alkatrészt ki is kellett cserélni, további 5 hellyel hátrébb sorolták őt a rajtácson. A 15. helyről indulva a középmezőnyben töltötte a verseny első felét, de végül remekül kihasználta a háromkiállásos stratégiáját, és remek előzésekkel a 4. helyig tört előre.

„Egyértelműen jobban szórakoztam, mint az előző versenyen, ahol el kellett engednem magam mellett a többieket” – utalt a Kínai Nagydíjra, ahol többek között Ricciardo is gyorsabb volt nála. „Az egész futamon viszonylag elégedett voltam az autómmal. Türelmesnek kellett lennem, mert a mezőnyben vonatozva trükkös helyzetekbe kerülhetünk – a saját autónk, vagy az előttünk lévő versenyző is csúszkálhat, és a tapadásunkból is veszítünk.”

Vettel remek előzéseket hajtott végre a versenyen Forrás: AFP

Vettel örült, hogy a forgalomból kikerülve megmutathatta a Red Bull valódi tempóját, a verseny végén ráadásul a friss közepes gumikon remek tempót tudott diktálni. „Nagyon élveztem a versenyt, és az eredményemnek is örülök. Szerintem a negyedik helynél ma nem végezhettünk volna előrébb, a maximumot hoztam ki a lehetőségeimből.”

Az utóbbi négy év világbajnoka elismeri, hogy a Mercedest jelenleg szinte lehetetlen legyőzni, de továbbra is bízik az erősorrend megváltozásában. „Elég szomorú lenne, ha úgy vágnánk neki a versenyhétvégéknek, hogy a harmadik hely a célunk. A csapat szempontjából jól alakult ez a hétvége, hiszen megszereztük a 3. és 4. helyeket, de a következő futamon ismét támadni akarunk.”

Ricciardo az első dobogós helyezését szerezte meg Spanyolországban, miután az ausztráliai 3. helye után kizárták őt a versenyből. A rajtnál még elveszített egy pozíciót Valtteri Bottashoz képest, de a bokszkiállásokat követően ismét a Williams elé tudott kerülni. Az ausztrál is elégedett volt az eredményével, hiszen arra úgysem számított, hogy harcolhatnak az időmérőt fölényesen uraló Mercedesekkel.

„Tudtuk, hogy nem leszünk elég gyorsak ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a Mercedesszel. Ez így is történt, ezért még rengeteget kell dolgoznunk, hogy csökkentsük a köztünk lévő különbséget” – magyarázta. „A 3. helyünket azonban viszonylag könnyedén tartani tudtuk, és nagyon jó érzés végre felállni a dobogóra. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal meg is tarthatom az eredményemet!”

Ricciardo barcelonai versenyét nem igazán lehet eseménydúsnak nevezni, de ő csak örült ennek. „Tudtuk, hogy egy unalmas verseny kedvezni fog nekünk” – mondta. „Úgy tűnt, hogy a harmadik helyre elég lesz az autónk normális körülmények között, és sikerült is ebben a pozícióban végeznünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!