Vágólapra másolva!
A Williamsnél csak a Mercedes és a Red Bull volt gyorsabb Barcelonában, a brazil mégsem tudott pontot szerezni. Bottas elégedett, de sajnálja, hogy Vettelt nem sikerült feltartania.

Felemás napot zárt a Williams a Spanyol Nagydíjon, miután Valtteri Bottas a Mercedesek és a Red Bullok mögött az 5. helyen ért célba, Felipe Massa viszont a pontszerzésről is lemaradva csak a 13. pozícióban végzett. A 4. helyről induló Bottas remekül kapta el a rajtot, sikerült Daniel Ricciardo elé kerülnie, de a bokszkiállások után ismét az ausztrál mögött találta magát. A verseny végén a másik Red Bull-lal előretörő Sebastian Vettel is megelőzte őt a frissebb gumijain.

„Nagyon örülök, hiszen a csapat szempontjából is nagyszerű eredmény, hogy sikerült 10 pontot gyűjtenünk” – mondta a verseny után Bottas. „Ma a legjobb formánkat nyújtottuk. A megfelelő taktikát választottuk, és a bokszkiállásaink is remekül sikerültek. Én sem hibáztam a pályán, ezért ki tudtuk hozni a maximumot a lehetőségeinkből, és elég sok pontot szereztünk.”

Bottas – aki az eddigi legjobb eredményét ismételte meg az 5. helyével – a verseny előtt sem reménykedett dobogós helyezésben, azt viszont sajnálja, hogy Vettelt nem sikerült maga mögött tartania. „Kár, hogy olyan gyors volt a verseny végén – megpróbáltam védekezni, de frissebbek voltak az abroncsai” – mondta. „A csapaton belül azonban így is fantasztikus a hangulat, hiszen végre minden versenyen pontokért harcolhatunk.”

Bottas lerajtolta Ricciardót - a galériához kattintson! Forrás: AFP

A menetdinamikáért felelős Rob Smedley úgy véli, a Williams az időmérőn és a versenyen is a harmadik leggyorsabb autó volt, ami elsősorban a Barcelonában bevetett fejlesztéseknek köszönhető. Ennek fényében még nagyobb csalódást jelentett Massa 13. helye, amiért a 9. helyről induló brazil a forgalmat okolta.

„Jól rajtoltam, és több pozíciót is előreléphettem volna, de Ricciardo ott volt előttem, ezért nem tudtam mit tenni” – nyilatkozta a brazil, aki eggyel többször állt ki kereket cserélni, mint Bottas. „Működhetett volna a háromkiállásos taktikánk, ha tiszta első etapot tudtam volna futni. Az előttem lévő autók miatt azonban hamar elhasználódtak a gumijaim. Ahelyett, hogy elhúztam volna előlük, ők jöttek ki jobban a kerékcserékből.”

Massa a második etapja elején ismét forgalomba került, ezzel pedig végleg elszálltak az esélyei a pontszerzésre. A brazil a bajnokságban visszacsúszott a 12. helyre, miközben Bottas tartja a hetediket.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!