Vágólapra másolva!
A Williams elégedett a Spanyol Nagydíj időmérőjén nyújtott teljesítményével, bár Felipe Massát bosszantja az utolsó mért körén elkövetett hibája.

Valtteri Bottas idén másodszor indulhat a második rajtsorból, miután a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén a 4. rajthelyet tudta megszerezni a Williamssszel. Az istálló örül, hogy Barcelonában ismét az élmezőny közelébe tudtak kerülni, hiszen a legutóbbi versenyeken úgy tűnt, kezd visszaesni a formájuk.

A Lewis Hamilton idejétől 1,4 másodperccel elmaradó Bottas úgy érzi, beváltak a Williams fejlesztései, és a pénteki edzések óta elvégzett munka is sokat segített neki. „Jó érzés a 4. hely megszerzése, mert az időmérőig elég nehezen alakult a hétvégénk” – mondta. „A kvalifikáció előtt változtattunk a beállításokon, és ez rengeteget számított, sokkal jobban bíztam az autómban.”

Bottas szeretné megtartani a helyét Forrás: AFP

Bottas nem hiszi, hogy Barcelonában megszerezheti pályafutása első dobogós helyezését, de legalább a 4. helyet megtartaná. „Ezen a pályán nehéz előzni, ezért már várom a versenyt. A Mercedes verhetetlen, a Red Bull is gyorsnak tűnik, mögöttük viszont biztosan érdekesen alakul majd a futam” – mondta.

Az időmérő legnagyobb részében Felipe Massa is tartani tudta a lépést a csapattársával, a Q3-ban futott egyetlen mért körében azonban hibázott, ezért csak a 9. helyről indulhat. „Csalódott vagyok a köröm miatt, mert a 10-es kanyarban, fékezés közben kitört az autóm fara, ami teljes egészében az én hibám volt” – ismerte el. „Az edzés többi részében jól szerepeltem, ezért bosszantó, hogy pont a fontos szakaszban nem sikerült megfelelően teljesítenem.”

A mindkét autó teljesítményéért felelő Rob Smedley elárulta, a Williams új fejlesztései meghozták a várt javulást. „Az autóink remek tempót diktáltak” – vélekedett. „Ezen a pályán forró az aszfalt, és nagy leszorítóerőre van szükség, a fejlesztéseink pedig pont ezen a téren segítettek.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!