Vágólapra másolva!
A fejlődés érdekében átszervezték a csapat technikai részlegét, Mark Smithnek mennie kellett. Egy háromfős bizottságra bízták a munka irányítását.

A mezőny egyik leggyengébb csapatának számító Caterham úgy döntött, komoly átszervezésekre van szükségük ahhoz, hogy előrébb tudjanak lépni a rajtrácson, és a javulás érdekében a technikai igazgatójukat, Mark Smitht is elbocsátották. A brit mérnököt nem egyetlen emberrel fogják helyettesíteni, ezentúl egy háromtagú bizottság irányítja majd a technikai részleg munkáját.

A bizottságban helyett kapott a teljesítményért felelős igazgató, John Iley, az eddig helyettes technikai igazgatóként dolgozó Jody Eggington és a főmérnök, Gerry Hughes is. A három szakember közvetlenül a csapatfőnöknek, Cyril Abiteboulnak jelent majd, és mindannyian új szerepköröket is elvállaltak. Iley a teljesítményért felelős főmérnök pozícióját tölti be, Eggington a tervezési és gyártási részleg főnöke lesz, Hughes pedig az üzemeltetési igazgató szerepét is elvállalta.

A Caterham idén sem tudott bekerülni a középmezőnybe Forrás: AFP

„Nyilvánvalóan nehéz döntés volt búcsút mondani egy olyan szakembernek, mint Mark” – nyilatkozta Abiteboul, aki a megköszönte a csapatnál három idényt lehúzó Smith munkáját. „De úgy határoztunk, a pályán nyújtott teljesítményünk javítása érdekében kulcsfontosságú az átszervezés.”

„Nem vagyunk elégedettek a jelenlegi teljesítményünkkel. John, Jody és Gerry a teljes támogatásomat élvezik, ahogy a részvényeseinkét is. Ők a megfelelő emberek arra, hogy előrevigyenek minket” – jelentette ki Abiteboul.

A Caterham az 5. idényét tölti a Forma-1-ben, de az eddigi versenyeiken még pontot sem sikerült szerezniük. 2014-ben egyelőre az utolsó helyen állnak a bajnokságban, a legjobb eredményük egy malajziai 13. hely volt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!