Vágólapra másolva!
Miután az előző három versenyt Hamilton nyerte, végre neki is mutatnia kell valamit, ha nem akarja, hogy kicsússzon a kezéből az irányítás. Szerinte mostanában csak pechje volt.

Bár a világbajnokságot továbbra is Nico Rosberg vezeti, az előnye 4 pontra csökkent, és Lewis Hamilton nagyobb lendületben van: az utóbbi három versenyt ő nyerte meg, ráadásul jelentős fölénnyel. Rosberg csak Bahreinben került közel hozzá, ahol hiába volt gyorsabb csapattársánál a hajrában, megelőznie nem sikerült.

Rosberg a Spanyol Nagydíj előestéjén elismerte, hogy „minden hétvége létfontosságú, de igen, mostanában ő ért el jobb eredményeket, ezért fordítanom kell a helyzeten. Azért jöttem ide, hogy egy győzelemmel növeljem az előnyömet az összetettben."

A német versenyző úgy érzi, a stílusán nem kell változtatnia ahhoz, hogy újra megszorongassa Hamiltont. „Mindenképpen szeretném ugyanúgy folytatni, ahogy eddig" – jelentette ki. „Csak egy zökkenőmentes hétvégére van szükségem, ami mostanában nem jött össze."

Rosbergnek vissza kell vágnia, ha nem akarja, hogy elússzanak a bajnoki esélyei Forrás: AFP/Mark Ralston

„Kínában egész hétvégén rengeteg gond hátráltatott, ezért csupán a kár mérséklésére törekedtem, és a második hely ebből a szempontból tökéletes eredmény volt. Szóval egy fennakadások nélküli hétvégét szeretnék, akkor biztosan sokkal erősebb lennék."

Rosberg számára azonban a Spanyol Nagydíj sem kezdődött simán: az első szabadedzésen időt vesztett azzal, hogy az autójában nem működött megfelelően az ERS akkumulátorának hűtése. Emellett tisztában van vele, hogy noha a Mercedes Malajziában, Bahreinben és Kínában kettős győzelmet aratott, a csapat hosszú távon nem lehet nyugodt az előnye felől.

„Arra számítok, hogy már ezen a pályán is közelebb lesznek hozzánk kissé, mert egyrészt mindenkinek volt ideje fejleszteni, másrészt a motorteljesítmény itt kevésbé fontos, mint Kínában" – mondta. „Bízom benne, hogy mi is eléggé pörgettük a fejlesztéseket, és meg tudjuk tartani az előnyünket. Majd kiderül."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!