Vágólapra másolva!
Button a 2. helyen végzett a Spanyol Nagydíj első edzésén, de a délutáni eredményét sokkal reálisabbnak tartja. Magnussen szerint sikerült javulniuk.

A McLaren már a Spanyol Nagydíj kezdete előtt elismerte, hogy a barcelonai pálya valószínűleg nem fekszik majd az autójuknak, ezért Jenson Button kisebb meglepetést okozott a délelőtti edzésen elért 2. helyével. A brit szerint azonban az első gyakorlás eredménye nem volt mérvadó, a McLarennek egyszerűen kedveztek a délelőtti körülmények. Délután csapattársa, Kevin Magnussen mögött csak a 7. helyen végzett, és mindketten több mint 2 másodperccel elmaradtak a Mercedesektől.

„A délutáni edzés úgy alakult, ahogy arra számítottunk. Délelőtt jól szerepeltünk, gyorsabbak voltunk a vártnál” – nyilatkozta Button, aki azért délelőtt is több mint 8 tizedet kapott Lewis Hamiltontól. „Szerintem messze vagyunk attól a formától, amit az első edzésen mutattunk.”

„A délutáni, melegebb hőmérséklet mellett sokkal nehezebb dolgunk volt. Úgy tűnik, az autónk csak egy nagyon szűk intervallumban működik megfelelően” – magyarázta a brit. „Délelőtt talán a hőmérséklet és az eltérő üzemanyag-mennyiségek miatt tűntünk gyorsabbnak.”

Button a vártnál jobban szerepelt délelőtt Forrás: AFP

Button a dobogós helyezést sem tartja elérhetőnek Barcelonában, szerinte legalább három csapat autója gyorsabb a McLarennél. „Néhány új alkatrészünk talán segíthet abban, hogy felvegyük a harcot a Force Indiával és a Williamsszel. A Mercedesek mindenkit lehagynak, és nálunk nyilvánvalóan a Ferrari és a Red Bull is gyorsabb” – vélekedett a 2009-es világbajnok.

Magnussen némileg optimistábban nyilatkozott, szerinte a McLarennek sikerült fejlődnie a csalódást keltő Kínai Nagydíj óta, ahol pontot sem szereztek. „Jobbnak éreztem az autómat, mint Sanghajban, tehát remélhetőleg jobb teljesítményre leszünk képesek” – mondta. „Szerintem működnek a fejlesztéseink – persze nem fogják felborítani az erősorrendet, de mindenféleképpen egy kis lépést jelentenek a helyes irányba.”

„Ha mindent jól csinálunk ezen a hétvégén, akkor szerintem a középmezőny elején tudunk harcolni. Természetesen ez meg mindig messze van attól, ahol lenni szeretnénk, de a Kínai Nagydíjhoz képest előrelépést jelentene.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!