Vágólapra másolva!
A korábbi autókkal tesztelő Simona de Silvestro bízik benne, hogy hamarosan az idei Saubert is vezetheti. Nem bánja, hogy idén egy bajnokságban sem fog versenyezni.

Simona de Silvestro reméli, hogy az 1992-ben három nagydíjon résztvevő Giovanni Amati után ő lehet az első női versenyző, aki szerepelhet a Forma-1-ben. A Sauber által segített svájci pilótanő az idei évet a felkészülésre használja, nemrégiben egy kétnapos tesztet teljesített a csapat kétéves autójával. A terve azonban az, hogy már idén kipróbálhassa a 2014-es C33-at, jövőre pedig a versenyeken is elindulhasson.

„Az a célom, hogy jövőre versenyezhessek” – jelentette ki a 25 éves De Silvestro, aki az elmúlt négy idényt az IndyCarban töltötte. Az összetettben tavaly érte el a legjobb eredményét, 13. lett a bajnokságban, a houstoni versenyen pedig a dobogó második fokára is felállhatott. „Még mindig hosszú út áll előttem, de ha mindent megfelelően csinálok, és jó tempóra leszek képes az autóban, akkor nem tudom, miért ne sikerülhetne.”

De Silvestro sauberes felkészülését egy erőműveket, köztük több atomerőművet is üzemeltető vállalat támogatja. „Ugyanazok a szponzorok láthatóak a C31-en, akik már 2008-ban is támogattak” – mondta. „Mindig tudták, hogy az F1 a végső célom, és segítenek is az elérésében.”

Simona de Silvestro nem bánja, hogy idén nem versenyezhet Forrás: AFP

A svájci még nem kapta meg az F1-es debütáláshoz szükséges szuperlicenszet, de reméli, hogy hamarosan ez az akadály is elhárul előle. Szerinte lesz rá lehetősége, hogy idén a Sauber 2014-es autóját is vezethesse. „Eddig minden célt sikerült elérnünk, amit kitűztünk magunk elé, ezért remélem, hogy a közeljövőben ez is megvalósulhat” – nyilatkozta.

De Silvestro elárulta, az idény előtt sokat gondolkozott rajta, hogy elinduljon-e valamilyen bajnokságban, de végül úgy döntött, csak a Forma-1-gyel való ismerkedésre koncentrál. „Az F1-ben az a legnehezebb, hogy megértsük a működését” – vélekedett. „Szerencsére elég sokat tesztelhetek egy F1-es autóval, és ez most értékesebb, mintha versenyeznék.”

A svájci azt sem bánja, hogy feláldozta az IndyCarban egyre feljebb ívelő karrierjét. „Kockázatos volt otthagyni az amerikai állásomat, de kislánykorom óta erről álmodtam” – mondta a Forma-1-ről. „Igazából elég könnyű volt a választás, hiszen ilyen lehetőség csak egyszer adódik az ember életében, ezért ki kellett használnom.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!