Vágólapra másolva!
Alonso viccelődve azt mondta, nem lepődik meg csapattársa küszködésén, de valójában reméli, hogy a finn hamarosan formába lendül. Räikkönen biztos benne, hogy javulni fog.

Kimi Räikkönen számára nem indult jól a 2014-es idény: a Ferrarihoz visszatérő finn az első négy versenyen rendszerint elmaradt csapattársa, Fernando Alonso mögött, és az eddig megszerzett 11 pontjával csak a világbajnokság 12. helyén áll. A két versenyző között a legutóbbi nagydíjon, Kínában is jól látszott a különbség: Alonso megszerezte a Ferrari idei első dobogós helyezését, az autójával küszködő finn viszont csak a 8. lett.

A bajnokság 3. helyén álló Alonso viccelődve válaszolt a finn MTV3 kérdésére, amikor arról faggatták, hogy szerinte Räikkönen miért nem tudja vele tartani a tempót. „Általában legyőzöm a csapattársaimat” – mondta. „Ezért most sem lepődtem meg túlságosan.”

A kétszeres világbajnok ezután komolyra fordította a szót. „Most nem vagyunk olyan helyzetben, mint szeretnénk” – mondta. „Kimi idénykezdése a pontok szempontjából nem alakult túl jól, de remélhetőleg hamarosan ők is közel kerülnek a dobogóhoz vagy a győzelmekhez, és mindkét Ferrari a lehető legtöbb pontot tudja gyűjteni a csapatnak.”

Räikkönen egyelőre nem tudja tartani a lépést csapattársával Forrás: AFP

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison biztos benne, hogy hamarosan Räikkönen is formába lendül, hiszen „minden szempontból klasszis versenyző.” Maga a finn is úgy véli, hogy nem tart már sokáig a küszködése. „Biztos vagyok benne, hogy javulni tudunk” – jelentette ki Räikkönen. „Nagyon nehezen indult az idényünk, de a legtöbb problémánk okát ismerjük. Már csak annyit kell tennünk, hogy helyrehozzuk a hibákat - ilyen egyszerű. Bár ez könnyűnek hangzik, sokszor mégis nehéz véghezvinni.”

Räikkönen elárulta, Kínában „sok kisebb tényező” hátráltatta a munkáját. „Szerintem sokkal jobban értettük volna az autónk viselkedését, ha nem kellett volna kihagynunk az első szabadedzést. Utána pedig a vizes pálya miatt még nehezebb helyzetbe kerültünk” – magyarázta. „Tudom, hogy ez csak kifogás, de tényleg erről volt szó – egyszerűen nem voltunk jó helyzetben. Így is szereztünk néhány pontot, de nem sikerült jó eredményt elérnünk.”

A finn egyelőre nem tudja megmondani, hogy a Ferrarinak lehet-e esélye elkapni a Mercedest a szezon hátralévő részében. „Mindent megteszünk azért, hogy javítsunk az autónkon, és egy kis módosítás is sokat jelenthet, például a kezelhetőség szempontjából” – mondta. „De a hátul lévő csapatoknak mindig nehéz felzárkózniuk, hiszen a többiek sem állnak le a munkával. Ők is ugyanúgy hajtanak, ezért javulni fognak.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!