Vágólapra másolva!
A Red Bull már a szezon előtt betervezte a cserét, és Rob Marshall főtervező nem gondolja, hogy a váltással egy csapásra javulhat a német versenyző teljesítménye.

Négy verseny után kicseréli Sebastian Vettel kasztniját a Red Bull, de a csapatnál nem a német pilóta gyenge idénykezdetével indokolják a váltást, ugyanis eleve készültek erre. "Sebastian új kasztnit kap Barcelonára, amit már a szezon előtt beterveztünk. Legközelebb Dannél (Daniel Ricciardónál) lesz csere, valamikor Silverstone környékén" - nyilatkozta Rob Marshall, a Red Bull főtervezője az istálló honlapjának.

Vettel a tavalyi szezonban végig ugyanazzal a vázzal versenyzett, de 2011-ben és 2012-ben szintén kapott idény közben egy újat. 2010-ben hármat is használt a nagydíjakon.

A címvédő egyelőre 33 pontjával csak az ötödik a bajnoki tabellán, és az utóbbi évekkel ellentétben ezúttal nemhogy a győzelemért nem tud harcolni, hanem még a csapattársánál sem jobb. Fő problémája az, hogy a Renault erőforrása gyengébb a Mercedesénél, de gondjai vannak a féktávokkal és a kanyarok bejáratával is, ami fokozza a gumikopást. Egyesek szerint még nem tudott alkalmazkodni a befújt diffúzor hiányához.

Vettel kasztnicseréjét előre eltervezték Forrás: AFP

Vettel problémái Marshall szerint valószínűleg nem oldódnak meg az új kasztnitól. "Az eredeti koncepció az, hogy végig ugyanazt (a kasztnit) használjuk. A versenyzők nem mindig akarják lecserélni, mivel néha szinte összenőnek vele, ezért amikor lendületben vannak, szeretik a lehető legtovább megtartani őket" - mondta a főtervező.

A Red Bull számára különösen fontos lesz a hétvégi Spanyol Nagydíj, mivel ha itt sem tudják megverni az első négy versenyen taroló Mercedest, nagy valószínűséggel végleg lemondhatnak a bajnoki címek megvédéséről.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!