Vágólapra másolva!
Barcelonában a csapat tesztelni fog egy, a kipufogóra szerelt megafont a verseny után, de a Bild szerint már a pénteki edzésnapon is kipróbálhatják a megoldást.

Az első kézzel fogható megoldási kísérletet a Mercedes teheti meg az új F1-es erőforrások hangproblémáira: Toto Wolff csapatfőnök bejelentette, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíj utáni kétnapos teszten felraknak egy erősítőt az autó kipufogójára, és kiderülhet, hogy ezáltal javul-e az akusztikus hatás, amire sokan panaszkodnak a turbómotorok bevezetése óta.

"A lehetőségek az összetett, kipufogórendszeren belüli megoldásoktól az olyan egyszerűekig terjednek, mint egy megafon felhelyezése hátul" - magyarázta Wolff a Kölner Expressnek. "Egy hangerősítő lényegében kipufogótoldalék kiszélesedő véggel. A használata ugyanakkor különböző problémákkal jár." Wolff ezzel arra utalt, hogy az erőforrást hosszú folyamat eredményeként tervezték meg, és a kipufogót érintő beavatkozásnak sok mellékhatása lehet, mert a geometria befolyásolja a gáz áramlását.

A Bild közben úgy értesült, hogy a Mercedes nem vár a hangtuningolt kipufogó bevetésével a tesztig, hanem már a Spanyol Nagydíj pénteki első edzésén kipróbálja azt. Az eredmények függvényében akár a futamon is használhatja Lewis Hamilton és Nico Rosberg.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!