Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas szerint az előrelépés főleg Pat Symondsnak köszönhető, de örül Rob Smedley érkezésének is.

Bár ígéretes előszezoni formáját egyelőre nem sikerült győzelmekre vagy dobogókra váltania, a Williams vitathatatlanul nagyot lépett előre tavalyhoz képest: Valtteri Bottas az első négy futam alatt négyszer annyi pontot szerzett, mint egy évvel ezelőtt az egész idényben. A fejlődést elsősorban a technikai igazgató, Pat Symonds javára írja.

„2010 óta vagyok tesztpilóta itt, és azóta kétségtelenül ez a csapat legjobb éve" – mondta. „A megfelelő emberek érkeztek hozzánk, és sok változás történt azon a téren is, ahogy az emberek a gyárban dolgoznak és kommunikálnak a versenyistállóval. Minden sokkal jobb lett."

„Szerintem az egyik legfontosabb lépés az volt, hogy Pat csatlakozott hozzánk. Ő rengeteg újítást vezetett be, nagyon pozitív eredménnyel" – tette hozzá a finn versenyző. „Tavaly nehéz volt jelentősen fejlesztenünk az autót, de az idén óriási a különbség a tavalyihoz képest, ami szerintem az elvégzett változtatásoknak köszönhető."

Symondsnak köszönhetően fejlődött a Williams Forrás: AFP

A 24 pontjával az egyéni világbajnokság 7. helyén álló Bottas örül Rob Smedley szerződtetésének is, aki a Ferrarinál évekig Felipe Massa versenymérnöke volt, a Williamsnél viszont mindkét autó pályán nyújtott teljesítményéért felel.

„Az első benyomások kedvezőek, mert rengeteg tapasztalata van, és máris előállt ötletekkel azzal kapcsolatban, hogy mit csinálhatnánk jobban" – árulta el Bottas. „Már alig várom, hogy még többet dolgozhassunk együtt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!