Vágólapra másolva!
56 éves korában autóbalesetben elhunyt Nigel Stepney, aki a Forma-1-ben 2007-ben kirobbant kémbotrány klucsfigurája volt.

Stepney a rendőrség jelentése szerint Volkswagenjével egy kanyarban ütközött a szembejövő teherautóval, és a helyszínen életét vesztette.

Stepney Forma-1-es pályafutása során négy csapatnál, a Shadow-nál, a Lotusnál, a Benettonnál és a Ferrarinál dolgozott. A Lotus mérnökeként együtt dolgozott Ayrton Sennával, majd a Benettonnál Nelson Piquet és Michael Schumacher munkatársa volt.

Stepneynek vezető mérnökként komoly szerepe volt abban, hogy Jean Todt irányítása alatt a Ferrari halmozta a sikereket, az ő munkája is benne volt Schumacher világbajnoki címeiben.

Később a technikai fejlesztésekért felelős mérnöknek nevezték ki, de 2007-ben Stepney azt mondta, már nem érzi jól magát az istállónál. A csapattól 2007 júliusában kellett távoznia, amikor kiderült, fontos technikai adatokat adott ki a McLarennek.

Az adatok felhasználása miatt a nemzetközi szövetség kizárta a McLarent a konstukrői versenyből, ezen felül pedig 100 millió dolláros büntetést is kiszabtak. Stepneyt Olaszországban 2010-ben ipari kémkedés és szabotázs miatt 20 hónap börtönre ítélték, de ebből egyetlen napot sem töltött le. A Forma-1-es száműzetése után 2011-ben az FIA GT-világbajnokságban szereplő JRM technikai izgatgatója lett, ahol egyből világbajnokságot nyert.