Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint a Red Bullnak el kell kezdenie a felzárkózást, ha újra meg akarják védeni a címüket. Vettel bízik a fejlesztésekben.

A 2014-es idény első négy versenye után a Mercedes toronymagasan vezeti a világbajnokságot, hiszen az összes eddigi futamot megnyerték, a legutóbbi három nagydíjon ráadásul kettős győzelmet arattak. Zsinórban négy bajnoki cím után ezért könnyen lehet, hogy a Red Bullnak le kell mondania az idei elsőségről: Sebastian Vettel 46 pontos lemaradással csak a tabella 5. helyén áll, és az istálló a konstruktőri bajnokságban is 97 pontos hátránnyal követi a Mercedest.

A csapatfőnök Christian Horner szerint a Red Bullnak még van esélye arra, hogy utolérje német riválisát, ehhez azonban sürgősen össze kell kapniuk magukat. Amikor a Sky Sports arról kérdezte, hogy a Red Bullnak le kell-e győznie a Mercedest a jövő heti Spanyol Nagydíjon, Horner így válaszolt: „Muszáj lesz, ha szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Fel kell vennünk velük a harcot.”

A Red Bull egyelőre megközelíteni sem tudta a Mercedest Forrás: AFP

Az első két versenyen a Red Bull tudta leginkább megközelíteni a Mercedest, Bahreinben és Kínában azonban nem sikerült felállnuk a dobogóra. Horner abban bízik, hogy az idény első európai versenyén bevetésre kerülő újítások megfordítják az erősorrendet. „Mindent beleadunk majd. Hiszek benne, hogy harcolhatunk a Mercedesszel – tovább egyszerűen nem növelhetjük a hátrányunkat” – jelentette ki.

Horner szerint egyértelmű, hogy a Red Bull lemaradása melyik területen a legjelentősebb. „Kínában 22 km/ó-val lassabbak voltunk az egy kilométer hosszú egyenesben, tehát csak ezen a szakaszon majdnem 100 métert veszítettünk” – magyarázta. „Tudjuk, hol kell keresnünk a problémák okát, és remélhetőleg Barcelonában sikerül is előrelépnünk.”

Komoly hátránya ellenére egyelőre Vettel sem mond le a bajnokságról, hiszen a november végéig tartó idényből még 15 verseny hátravan. „Még senkitől sem hallottam, hogy vége lenne a szezonnak. Hosszú út vár ránk, ezért még bármi lehetséges” – mondta a német, aki 2012-ben is jelentős hátrányt dolgozott le Fernando Alonsóhoz képest. „Az az igazság, hogy nagyszerű autónk van – most a fejlesztéseken kell dolgoznunk, és úgy kell őket beépítenünk, hogy a lehető legtöbb erőt nyerjük ki a motorból.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!