Vágólapra másolva!
Bár Kínában felállhatott a dobogóra, és a bajnokságban is átvette a 3. helyet, nem gondolja, hogy csapata nagyot lépett volna előre az első versenyekhez képest. A Ferrarinak nagyon intenzíven kellene fejlesztenie, hogy utolérje a leggyorsabb autókat.

Fernando Alonso a Ferrari eddigi legjobb eredményét jegyezte a szezonban Kínában, ahol idén először felállhatott a dobogóra, s nem mellesleg a bajnoki pontversenyben is elfoglalta a 3. helyet a Mercedes párosa mögött. A csapat örül, hogy különböző újításokkal javítottak az autó bizonyos tulajdonságain, de Alonso óva intett a túlzott elvárásoktól, és figyelmeztetett rá, hogy még hosszú út áll előttük.

"Nem ugrottunk nagyot egyik területen sem, inkább csak kisebb lépéseket tettünk itt-ott. Jobb lett a hajtáslánc erőleadása és a szoftveres vezérlés. Minden beállítást rendbe tettünk, javítottunk az aerodinamikai hatékonyságon, illetve kicsit növeltük a motor erejét" - mondta a sanghaji hétvégéről. Ugyanakkor hozzátette: "Az autó sok szempontból alulteljesített, nem egyetlen területen volt probléma. Hatékonyabbnak kell lennünk, fejlesztenünk kell az aerodinamikán, a kigyorsításokon, a motor erején."

"Nekünk nagyobb terünk van a fejlődésre, mert alacsony szintről indult a teljesítményünk."

Alonso szerint a Ferrari Kínában nem lépett előre kellően nagyot Forrás: Ferrari

A következő versenyre Spanyolországban, a barcelonai pályán kerül sor, amely hagyományosan jó fokmérő a csapatok teljesítményére. Ide mindegyik istálló sok újítással szokott készülni, kihasználva a háromhetes szünet adta lehetőséget is. Alonso mindazonáltal nem számít arra, hogy a Ferrari hirtelen az élre ugorhat.

"Nem álmodozhatunk túlságosan, mivel mások sem a tévét fogják bámulni a barcelonai versenyig. A többi csapat körönként tizedmásodperceket fog gyorsulni Barcelonában, szóval nekünk is ennyit kell, illetve még többet, ha fel akarunk zárkózni hozzájuk" - jelentette ki. "Jelenleg ezzel a kihívással nézünk szembe. Nem a szokásos ütemben kell fejlesztenünk az autót, hanem annál is gyorsabban."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!