Vágólapra másolva!
A Williams brazil versenyzőjének remekül sikerülnek a rajtjai, és erős az autója, de a sok balszerencse miatt így is csak 12 pontot gyűjtött össze négy verseny alatt.

Felipe Massa a legjobb hatban versenyzett a Kínai Nagydíjon, amikor az első bokszkiállásánál a szerelők összecserélték a két hátsó kerekét, ezért több mint egy percet vesztett, és lekörözve, csak a 15. helyen végzett. A brazil eddig két 7. helyezést szerzett Malajziában és Bahreinben, ami összesen 12 pontot ért.

„Zavar, ami Kínában történt, és az is, ami a többi versenyen. Az elsőn valaki (Kobajasi) kilökött, a másodikon pedig azért vesztettem sok pontot, mert a 3. vagy 4. helyért harcoltam, de a Safety Carfázis után csak a 7. helyen végeztem. Ez a verseny (a kínai) újabb problémákat hozott: úgy érzem, jól rajtoltam, de nem volt szerencsém” – utalt a brazil arra, hogy Fernando Alonso Ferrarijával összeértek a kerekeik a rajtnál.

Felipe Massa Forrás: Williams

Massa szerint a sok elvesztett pont megbosszulja majd magát a konstruktőri pontversenyben, amelyben a Williams jelenleg a 6. helyen áll 36 ponttal. "Kínában megvolt az autónk ahhoz, hogy a Force India előtt végezzünk, és ők jelenleg a 3. helyen állnak a bajnokságban. Ez az a csapat, amelyiknél több pontot kellene gyűjtenünk.”

„Ezen a versenyen a McLarent is megelőzhettük volna, és átvehettük volna az ötödik helyet. Dolgoznunk kell azon, hogy egyenletesebben teljesítsünk a versenyeken, és rendszeresen több pontot szerezzünk” – folytatta az ex-ferraris.

„Szükségünk van a szervezettségre és bizonyos eljárásokra, ezeken nagyon keményen dolgozunk. Az első tesztnap óta próbálok segíteni ebben a csapatnak. Robnak (Smedley, a Williams frissen igazolt menetdinamikai főmérnöke) vannak nagyon hasznos észrevételei bizonyos részletekkel kapcsolatban. Nagy lehetőségek rejlenek bennünk, biztos vagyok benne, hogy javulni fogunk” – fejezte be Massa.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!