Vágólapra másolva!
Massa első bokszkiállásánál a szerelők felcserélték a hátsó kerekeket - a brazilt az ezzel járó időveszteség szorította ki a pontszerzők közül.

A Williams Kínában ismét a szebbik arcát mutatta, és versenyzőinek jó esélye nyílt újabb pontok szerzésére, de ez végül csak Valtteri Bottasnak sikerült, miután Felipe Massa első bokszkiállását elrontották a szerelők. A brazil egy csúnya malőr következtében vesztegelt majdnem egy percig a bokszban: a szerelők összecserélték a hátsó kerekeit, és mire a megfelelő oldalra tették fel őket, Massának minden esélye elszállt a pontszerzésre.

"Ez bosszantó, és muszáj elintéznünk, hogy többé ne forduljon elő újra" - mondta a pilóta, aki az utolsó helyre esett vissza, ahonnan csak a 15. pozícióba tudott felkapaszkodni a célig. A bokszutcai baki előtt a 6. helyen, Nico Hülkenberg előtt haladt. Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős mérnök kijelentette, hogy kivizsgálják az esetet. "Hétfőn vagy kedden döntjük el, hogy min kell változtatnunk" - magyarázta. "Már közöltem a csapattal, hogy ha valakit hibáztatni kell, az én legyek, mivel ezért kapom a fizetésem."

Massának a rajtnál egyébként volt egy hajmeresztő jelenete, amikor összekoccantotta a kerekeit Fernando Alonso Ferrarijával - szerinte korábbi csapattársa volt a felelős ezért. "Kiválóan rajtoltam. Szerintem Fernando nem vett észre, és nekem jött."

Felipe Massa versenye a bokszban úszott el Forrás: AFP

Bottas a 7. helyen, Hülkenberget üldözve futott be. "Fejlődtünk a hétvégén, ami jó. Nagyszerű előre lépni, és ugyanezt tervezzük Spanyolországban is három hét múlva" - jelentette ki. Hozzátette, hogy Nico Rosberghez hasonlóan nem működött az autójában a telemetria.

Bottas mindössze fél másodperccel Hülkenberg mögött szelte át a célvonalat, és a német szerint sem sok hiányzott hozzá, hogy a Williams megelőzze. A finn nagyjából három másodperces hátrányt dolgozott le az utolsó körökben a Force India mögött.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!