Vágólapra másolva!
Monisha Kaltenborn, a svájci istálló csapatfőnöke szerint a nagyobb csapatoknak támogatniuk kellene a kisebbeket a költségplafon bevezetéséért folytatott harcban.

Május 1-jén ül össze az összes Forma-1-es csapat a Nemzetközi Automobil Szövetség képviselőivel, hogy megvitassák a költségplafon eltörlése miatt kialakult vitás helyzetet. Pár napja mi is megírtuk, hogy a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja, amelyben csak a hat nagy istálló képviselteti magát, a kisebbek (a Force India, a Sauber, a Caterham és a Marussia) beleegyezése nélkül, önkényesen lefújta a 2015-re tervezett 150 millió dolláros költségplafon tervét. Ezek a csapatok ezért levélben fordultak az FIA elnökéhez, Jean Todt-hoz, hogy változtassák meg a döntést.

„Mivel a nagyobb csapatoknak nem kell azokkal a problémákkal szembenézniük, amelyekkel nekünk igen, ki kellene állniuk a sportért” – nyilatkozta Monisha Kaltenborn. „Gondolniuk kellene a sportra is, nem csak önmagukra. Az üzleti élet minden területén – a törvények és szabályok által – kívánatos a diverzifikáció, szükség van az egészséges versenyre. Fenntartható üzleti modellt kell megvalósítani minden területen, a Forma-1 miért különbözne ettől?”

Monisha Kaltenborn Forrás: Sauber

Kaltenborn a futballból vett példát hozott fel álláspontja védelmére: a héten a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge felajánlotta, hogy csapata lemond a Német Kupa mérkőzései után járó pénzről, hogy azt a kisebb csapatok oszthassák szét maguk között. A Sauber csapatfőnöke szerint hasonló hozzáállásra lenne szükség a Forma-1-ben is.

Kaltenborn szerint a május 1-jei megbeszélésen el kell fogadniuk egy akciótervet, mert lassan kifutnak az időből, hogy megakadályozzák a Forma-1 pénzügyi válságát.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!