Vágólapra másolva!
Ez Felipe Massa véleménye, aki azért reméli, hogy a csapat újra formába lendülhet. Biztos benne, hogy Rob Smedley tapasztalata sokat ér majd a Williamsnek.

Felipe Massa úgy véli, a Williamsnek már sokkal kisebb az esélye a dobogós helyekre, mint az idény első futamain. Az utóbbi években küszködő istálló biztatóan kezdte a szezont, de hiába tartoztak a tempójuk alapján az élmezőnyhöz, egyszer sem sikerült felállniuk a pódiumra.

Ausztráliában Massát már az első kanyarban kiütötték a versenyből, Valtteri Bottas pedig egy hiba miatt csak az 5. helyen tudott célba érni. Malajziában az esős időmérő miatt nem tudták kihozni a legtöbbet az autójukból, Bahreinben pedig hiába köröztek sokáig a Mercedesek mögött, a nagymértékű gumikopás és a Safety Car beküldése miatt végül csak a 7. és 8. helyen fejezték be a futamot. „Ausztráliában volt a legnagyobb esélyünk a dobogóra, talán még nagyobb is, mint Bahreinben” – nyilatkozta Massa. „Melbourne-ben nem is versenyezhettem, pedig óriási esélyem volt a dobogóra. Remélem, azért még lesz lehetőségünk erre.”

Massa szerint a Williams formája azért gyengült, mert nem tudták az élcsapatokhoz hasonló ütemben fejleszteni az autójukat. „A legutóbbi futamon nem vetettünk be sok új elemet, a többiek viszont igen, ezért többet tudtak javulni” – magyarázta a brazil, majd hozzátette, Kínába a Williams is új alkatrészekkel utazik. „Szerintem mi is hasonló ütemben fejlődünk majd, ha a kipróbált megoldások közül mindegyiket használni tudjuk.”

Bár a dobogóról lemaradtak, a Williams mindegyik futamon pontot szerzett Forrás: Williams

A brazil szerint a Williams tudja, mely területeken kell javítaniuk az autójukon. „Már az első teszt óra az a problémánk, hogy az autónk stabilitása hátul nagyobb, ezért ott a gumik is jobban elhasználódnak” – vélekedett. „Ezen a versenyen bevetünk néhány új alkatrészt – remélem, minden működni fog, mert ha igen, akkor biztosan javul majd az autónk.”

Massa Bahreinben újra együtt dolgozhatott Rob Smedley-vel, aki a Ferrarinál a versenymérnöke volt, a Williamshez pedig a menetteljesítményi részleg vezetőjeként csatlakozott. Massa biztos benne, hogy a brit mérnök sokat segíthet az istállónak.

„Szerintem Bahreinben még inkább csak megfigyelte az eseményeket, ezen a hétvégén viszont már aktívabb lesz, és megpróbálja átadni a tapasztalatát és az elképzeléseit” – nyilatkozta. „Rengeteg értékes tulajdonsága és ötlete van, az érkezése újabb löketet adhat nekünk.”

A Ferraritól a hét elején távozott a csapatfőnöki posztot 2008 óta betöltő Stefano Domenicali is. Massa elárulta, nem lepődött meg korábbi főnöke lemondásán. „A Ferrarinál nagy változások történtek az elmúlt hónapokban” – mondta. „Én is eljöttem, a mérnökök közül is többen távoztak, ezért nem meglepő, hogy Stefano is lemondott a pozíciójáról. Nagyszerű a kapcsolatom Stefanóval, ezért remélem, hogy a jövőben is nagyon sikeres lesz, még ha nem is a Forma-1-ben.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!