Vágólapra másolva!
A csalódást keltő McLaren-es idény után jót tett az önbizalmának a bahreini harmadik helyezés. Hülkenberg élvezte a szahíri versenyt, és örül, hogy Pérez eredményéhez is hozzájárult a teljesítményével.

Fennállása második dobogós helyezését szerezte meg a Force India, amely a Mercedeseket messziről üldöző csapatok közül a legjobbnak bizonyult Bahreinben. Noha ez előző két futamon Nico Hülkenberg nyújtott jobb teljesítményt, ezúttal az időmérőn is remeklő Sergio Pérez ért el kiemelkedő eredményt, miután szoros csaták után sikerült a 3. helyet megszereznie.

„Fantasztikus, hogy dobogóra állhattam, az egész karrieremet tekintve is ez az egyik legkülönlegesebb eredményem” – nyilatkozta a verseny után Pérez, aki 2012-ben a Sauberrel háromszor is dobogóra állhatott, tavaly viszont ez nem adatott meg neki a McLarennél. „Nagyon nehéz volt a McLarennél töltött időszak, nehezebb, mint sokan gondolják” – mondta. „Amikor leszerződtem hozzájuk, a McLaren volt a leggyorsabb csapat, ezért nem is gondolkoztam az ajánlatukon. Azt hittem, a bajnoki címért és győzelmekért küzdhetek majd, de a dobogós helyekért sem harcolhattam. Nagyon kemény év volt.”

Pérez elmondta, még soha nem kellett ilyen keményen küzdenie egy dobogós helyezésért, hiszen szinte az egész futam alatt harcban állt valakivel: csatázott a Williamsekkel, Hülkenberggel és a Red Bullokkal is. „Elképesztő érzés volt áthaladni a célvonalon, mert az utolsó körök nagyon nehezek voltak” – mondta a mexikói, akit Daniel Ricciardo fél másodpercre közelített meg a verseny végére. „Tartanom kellett a tempómat, mert tudtam, hogy jönnek mögöttem a Red Bullok.”

A Force Indiák és a Red Bullok között szoros csata alakult ki Forrás: AFP

„A csapattársammal is nagyszerű csatát vívtam az egész futam alatt” – tette hozzá. „Az első bokszkiállás után elém került, de megpróbáltam visszaszerezni a helyemet. Ez sikerült is, miközben a Williamsszel harcoltunk, és végül ez volt a döntő pillanat.”

Az 5. helyen célba érő Hülkenberg sem lehet elégedetlen az eredményével, hiszen a 11. helyről indulva még a dobogóra is volt esélye. „Nagyszerű napunk volt, nagyon örülök a csapat eredményének” – nyilatkozta. „Checóval nagyon tisztán, sportszerűen harcoltunk egymással – a dobogóért folytatott küzdelemben persze mindent beleadtunk, de nem léptük át a határokat. Jól szórakoztam.”

Hülkenberg úgy érzi, a Safety Car kiállása után gyorsabb volt Péreznél, de a turbulens levegő miatt küszködött a futam végén. Ricciardót azonban körökön keresztül maga mögött tartotta, és úgy érzi, ezzel segített is Péreznek a 3. hely megtartásában. „Jó érzés, hogy ennyivel is hozzájárulhattam Checo eredményéhez” – mondta a verseny után.

A Force India remekül kezdte a 2014-es idényt: három verseny után a konstruktőri tabella 2. helyén állnak, a konzisztens teljesítményt nyújtó Hülkenberg pedig 3. az egyéni pontversenyben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!