Vágólapra másolva!
Az autóját kímélő Williams tette meg a legkevesebb kört a Bahreini Nagydíj pénteki edzésein, de úgy érzik, így is elég adat áll a rendelkezésükre. Bottas a legjobb hat közé várja magát az időmérőn.

A Williams délután 25, este pedig csak 22 kört tett meg a Bahreini Nagydíj pénteki napján, s bár a mezőnyből sok más versenyző egyedül is több kört teljesített ennél, az istálló szándékosan nem töltött több időt a pályán. Egyrészt az autóikat szerették volna kímélni, másrészt az edzések első felében még rossz állapotban lévő pályán értelmét sem látták az ennél komolyabb munkának.

„Elég rövid napom volt, de ma így alakult. Az edzés végén azért sikerült néhány jó etapot futnunk” – nyilatkozta Valtteri Bottas, aki az első edzésen részt sem vett, mert a tesztpilóta Felipe Nasr vezette az autóját. Bottas az esti gyakorláson 9 kört tett meg, és másfél másodperces lemaradással a 11. helyen végzett.

„Arra vártunk, hogy javuljon a pálya állapota. Sokat teszteltünk itt, ezért rengeteg adatunk van – csak finomhangolásra van szükségünk a beállítások terén” – magyarázta a finn. „A körülmények este sem változtak sokat, ezért nem igazán láttuk értelmét, hogy csak úgy körözzünk a pályán.”

A Williams versenyzői nem bánják, hogy nem sokat körözhettek a sötétben Forrás: AFP

Bottas szerint a Williams a kevés megtett kör ellenére magabiztosan várhatja a szombati időmérőt, hiszen a beállításokon sem kell már túl sokat dolgozniuk. „Úgy gondolom, holnap az lesz a célunk, hogy megszerezzük az első hat hely valamelyikét az időmérőn. Ha mindent jól csinálunk, akkor ez lehetséges lesz” – jelentette ki. A Williams az előző két versenyen is biztató formát mutatott, az esős időmérők azonban nem kedveztek nekik.

Az esti edzést 1,1 másodperces hátránnyal az 5. helyen záró Felipe Massa egyetértett csapattársával, szerinte sem lett volna szükségük több körre. „Az edzés végén kihajtottunk a pályára, szerintem ez rendben volt” – mondta. „Így is sikerült megértenünk, hol állunk. Úgy tűnik, itt kicsit gyorsabb az autónk, mint Malajziában – remélem, ezt holnap is megmutathatjuk.”

Érdekesség, hogy a ferraris Fernando Alonso az esti edzés után éppen a pénteki körözés fontosságát emelte ki. Szerinte teljesen más élmény volt sötétben vezetni Bahreinben. „Ehhez hozzá kell szoknunk, ezért ebből a szempontból nagyon hasznos volt a mai nap” – magyarázta. „Igaz, hogy télen sokat teszteltünk itt, de most olyan, mintha mindent a nulláról kellene kezdenünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!