Vágólapra másolva!
Button tudta, hogy a Mercedesszel nem vehetik fel a versenyt, de ekkora hátrányra nem számított Bahreinben. Magnussen szerint a McLarent az alacsonyabb hőmérsékletek segíthetik.

Miután a McLaren mindkét autója dobogós helyen végzett Melbourne-ben, Malajziában némileg visszaesett a tempójuk, ezért Bahreinbe azzal a céllal érkeztek, hogy ismét felvegyék a harcot az élmezőnnyel. A pénteki edzések után azonban Jenson Button úgy gondolja, a vártnál nagyobb a hátrányuk a Mercedeshez képest. A második edzésen a brit 1,2 másodperces hátránnyal a 6. helyen végzett, Kevin Magnussen pedig további 1 tizedes lemaradással a 9. lett.

„Óriási a hátrányunk, ami nagy kár. Nagyobb a lemaradásunk, mint amire számítottunk, pedig fejlesztéseket is kipróbáltunk az autónkon” – mondta a brit. „Még rengeteget kell dolgoznunk, ha utol akarjuk érni a Mercedest - ha sikerül is, nem egyik napról a másikra fog megtörténni.”

A McLaren tudja, hogy a Mercedesszel Bahreinben sem szállhatnak harcba Forrás: AFP

Button szerint a villanyfényes esti gyakorláson érezhetően mások voltak a körülmények, mint a délutáni edzésen. „A fékezési pontok a kivilágított pályán is ugyanúgy láthatóak voltak, a legfontosabb változást az alacsonyabb hőmérsékletek jelentették” - magyarázta. „Ahogy várható volt, a hűvösebb aszfalton futott második edzésen sokkal nehezebb volt felmelegíteni az abroncsokat, cserébe viszont a gumikopás sem volt olyan jelentős.”

A harmadik F1-es versenyére készülő Magnussen némileg bizakodóbb, szerinte az esti hőmérsékletek kedvezhetnek a McLarennek Bahreinben. „Sikerült teljesítenünk a tervezett programunkat, és úgy tűnik, az autónk elég jól működik ezen a pályán” – nyilatkozta. „Itt úgy érzem, egy remek versenyautót vezethetek, de természetesen még túl korán van ahhoz, hogy bármit is biztosra mondjunk.”

„A leggyorsabb autóktól persze eléggé elmaradunk, de szerintem az alacsonyabb pályahőmérsékletek miatt itt egy kicsit több esélyünk lesz a hátrányunk csökkentésére” – vélekedett Magnussen, aki a 3. helyezett Fernando Alonsótól is csak 3 tizedet kapott a második edzésen. „Az élen álló autóktól eltekintve ráadásul nagyon szorosnak tűnik a mezőny.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!