Vágólapra másolva!
A Red Bull Sebastian Vettel nagy vihart kavart motorhang-kritikái után is kitart amellett, hogy nem cenzúrázza a versenyzői nyilatkozatait.

Vettel a Malajziai Nagydíj előtt egyszerűen „sz*rnak” nevezte az új 1,6 literes V6-os turbómotorok hangját, ami nagy visszhangot váltott ki a paddockban. Egy hétvégi hír szerint még Jean Todt, az FIA elnöke is felhívta telefonon a négyszeres világbajnokot, hogy a helyes szóhasználat fontosságára felhívja a figyelmét. Ezt azonban a Telegraph szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség később erélyesen tagadta.

„Senki sem beszélt velem erről a hétvége folyamán” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a botrányról. „Inkább tapsot érdemelne, hogy kimondja, amit gondol, ahelyett, hogy rosszalló megjegyzéseket kapna a paddock többi szereplőjétől” – mondta Vettelről.

Christian Horner Forrás: Red Bull

„Sajnos jelenleg egy olyan világban élünk, ami politikailag túl korrekt. Mi minden versenyzőnknek megengedjük, hogy szabadon kifejtse a véleményét. Sebastian ezt meg is tette, nem hinném, hogy bárki is elítélhetne egy versenyzőt emiatt. Így gondolja, és nincs vele egyedül. Vannak különbségek a vélemények között, de mindenkinek megvan a joga a sajátjához. Az, hogy a versenyzőink szabadon elmondhatják, amit gondolnak, része a Red Bull filozófiájának."

Az Autosport úgy tudja, Todt Bahreinben személyesen is találkozik majd Vettellel, hogy megbeszéljék a történteket. Ám az a korábbi feltételezés, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség megbünteti a német versenyzőt a sport hírnevének csorbítása miatt, vagy stratégiai előnyszerzésre fogják használni az ügyet az Ausztrál Nagydíjról kizárt Daniel Ricciardo fellebbezésének tárgyalásakor, valószínűleg téves.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!