Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint az ausztrál mindenkinek bebizonyította, hogy igazi versenyző. Ricciardo csalódott, de annak örül, hogy a Red Bull jól kezdte az idényt.

Daniel Ricciardo hihetetlenül balszerencsés volt az idény első két versenyén: Ausztráliában kizárás miatt vesztette el pályafutása első dobogós helyezését, Malajziában pedig egy elrontott bokszkiállás miatt a 4.-ről az utolsó helyre esett vissza, majd fel is kellett adnia a versenyt, és a Bahreini Nagydíjra is 10 helyes rajtbüntetést kapott. A Red Bull új versenyzője így 0 ponttal az utolsó helyen áll a tabellán, pedig a szereplése eddig sokak várakozását felülmúlta.

A csapatfőnök Christian Horner elmondta, a Red Bullt a pályán és azon kívül is lenyűgözte Ricciardo hozzáállása. Különösen tetszett neki, ahogy az ausztrál a szepangi rajt után megtámadta az előtte álló két világbajnokot, és az 5. helyről két helyet előrelépett. „Bebizonyította, hogy tévedtek, akik szerint nem elég elszánt az első körben. Egy igazi versenyzőről van szó” – idézi Hornert a Sky Sports. „Megelőzte (Fernando) Alonsót, majd Seb (Vettel) mellett is elment kívülről. Elég helyet hagytak egymásnak, és majdnem Rosberget is sikerült megtámadnia.”

Horner szerint Ricciardo hozzáállása a pechsorozat ellenére is „rendkívül lenyűgöző”. „Ma nem alakult jól a versenye, de mosollyal az arcán szállt ki az autójából. Tudja, hogy végül jobbra fordul majd a helyzete” – nyilatkozta a vasárnapi verseny után. Hozzátette, egyáltalán nem aggódott, amikor Vettel és Ricciardo egymás ellen küzdöttek a rajt után. „Mindketten elég helyet hagytak a másiknak – a rádión sem panaszkodtak, semmi ilyesmi nem történt.”

Ricciardo két futam után nulla ponttal áll a tabellán Forrás: AFP

A csapatfőnök elfogadja, hogy Ricciardo a veszélyes bokszutcai kiengedésért még rajtbüntetést is kapott, hiszen az idei évtől ez szerepel a szabálykönyvben. Nem tehet mást az ausztrál sem, aki a problémák ellenére továbbra is pozitív hozzáállással várja a versenyeket. „A lelkem mélyén persze nagyon csalódott vagyok, ugyanakkor örömöt is érzek, mert az első két versenyen olyan teljesítményt nyújtottam, amilyet szerettem volna” – magyarázta. „Még szeretnék javulni, de jó formában kezdtem az évet. Ennek örülök, és tudtam, hogy hamarosan a szerencsém is jobbra fordul majd. Akkor visszavághatok, és pontokat is szerezhetek.”

Az ausztrál tisztában van vele, hogy sokan meglepődtek, amikor Malajziában a tapasztalt világbajnokok ellen is keményen küzdött. „Erre valószínűleg nem sokat számítottak, hiszen csak azt látják, hogy mindig jókedvű vagyok és mosolygok. Azt hiszik, túl kedves vagyok ehhez, de én is azért vagyok itt, hogy versenyezzek” – mondta. „Megtiszteltetésnek érzem, hogy a legutóbbi két futamon az élmezőnyben versenyezhettem, nagyon jól szórakoztam. Ez függőséget okoz, egyre többet akarok belőle, tehát idén még sokszor láthatnak majd a mezőny elejében!”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!