Vágólapra másolva!
Azt hitte, a Williamsek és a McLarenek is támadni fogják, ezért rendkívül elégedett az 5. helyével. A Force India még nem találta meg a hiba okát Pérez autójában.

Felemásan alakult a Force India versenye Malajziában: Nico Hülkenberg a nagyszerű időmérős eredményén tovább javítva az 5. helyen ért célba, Sergio Pérez viszont el sem tudott indulni a futamon egy műszaki probléma miatt.

Az autójával egész hétvégén elégedett Hülkenberg már a rajtnál előrelépett egy helyet, majd a többiekétől eltérő stratégiával próbált közel kerülni az élmezőnyhöz. Kétkiállásos taktikájának köszönhetően úgy tűnt, akár a 4. helyezett Fernando Alonsót is megelőzheti, de a spanyol az utolsó körökben kihasználta a frissebb abroncsok előnyeit, és visszavette tőle a pozícióját.

„A rajtnak köszönhetően kényelmes helyzetben voltam, így könnyebb volt menedzselnem a gumikat és a fogyasztást" – nyilatkozta a verseny után, majd elmondta, a vártnál könnyebben sikerült az 5. helyen célba érnie. „Alonso élve felfalt, de tisztában voltam vele, hogy úgysem tudom magam mögött tartani. Arra számítottam, hogy a McLarenek és a Williamsek is a nyomomban lesznek, az autóm azonban remekül ment."

Hülkenberg idén is remek teljesítményt nyújt Forrás: AFP

Noha a német nagyon örült, hogy ismét beleszólhatott a nagyok csatájába, a mait nem fogja pályafutása legjobb versenyei között számon tartani. „Szerintem voltak ennél különlegesebb teljesítményeim, amikor nagyobb nyomás nehezedett rám hátulról” – vélekedett. „Ma csak magammal kellett versenyeznem, mert más taktikán voltam, mint az ellenfeleim többsége. Persze nagyszerű, hogy sikerült végrehajtanunk a kétkiállásos stratégiát, és a 10 megszerzett pont is komoly sikernek számít.”

Hülkenberg tavaly a Sauberrel is ért el kiugró eredményeket, de egyáltalán nem bánta meg, hogy visszatért korábbi csapatához. „A beilleszkedésem jobban sikerült, mint vártam” – mondta. „Sokat segít, hogy már ismertem az itteni srácokat, és szeretem is őket. Nagyon jól bánnak velem, ezért megpróbálok időnként pontokat szerezni nekik – ez eddig elég jól sikerült.”

A német az első két futamon 18 pontot gyűjtött, ezzel a 6. helyen áll a bajnokságban. Csapattársa sokkal rosszabb helyzetben van, Szepangban ráadásul esélyt sem kapott a jó szereplésre. A futam előtt lerobbanó autóját a garázsban még megpróbálták életre kelteni, de nem sikerült kijavítaniuk a hibát.

„Csalódott vagyok, amiért ma nem versenyezhettem. Még mindig vizsgáljuk, mi okozhatta a problémát – a rajtrácsra menet az autóm folyamatosan üresbe kapcsolt, amikor lejjebb akartam váltani” – magyarázta. „A garázsig még visszaértem, de nem tudtuk orvosolni a hibát. Most a pozitívumokra kell koncentrálnom, remélhetőleg Bahreinben vissza tudok vágni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!