Vágólapra másolva!
Vállalta a felelősséget azért, hogy a Malajziai Nagydíj elején nekiment Räikkönen Ferrarijának. A McLaren elégedetlen a vasárnap szerzett 10 ponttal, pedig Button szerint nem szerepelhettek volna jobban.

Kevin Magnussen nem tagadta, hogy saját hibájából ment neki Kimi Räikkönennek a Malajziai Nagydíj elején. Ezzel végül annak ellenére ő vesztett kevesebbet – legalább vissza tudta tornázni magát a pontszerzők közé –, hogy a bokszban összesen kb. 18 másodpercet bukott, mert ki kellett cserélni az első vezetőszárnyát, valamint kapott egy 5 másodperces stop&box büntetést is a baleset okozásáért.

Ezt az új büntetési formát, amelyet az idéntől oszthatnak ki a sportfelügyelők, az különbözteti meg a hagyományos stop&go-tól, hogy az 5 másodperc letelte után a szerelők elkezdhetnek dolgozni az érintett versenyző autóján. Magnussen elismerte, hogy a Ferrari mögött rosszul mérte fel a helyzetet. „Elnézést kérek a csapattól, amiért a második kanyarban, a Kimivel történt incidens során elbénáztam a dolgot" – mondta. „Szerintem ma sok pontot gyűjthettünk volna, ezért magam miatt is csalódott vagyok. A versenyek hosszúak, úgyhogy kár volt ennyire az elején elkövetnem azt a hibát."

„Az ilyesmi azonban néha megtörténik, és akkor tanulni kell belőle. Én fogok is. Az incidens után nem volt könnyű visszakapaszkodni, mert küszködtünk a meleg miatt és a gyors kanyarokban is."

Button úgy érezte, a 6. hely volt a maximum Forrás: AFP/Roslan Rahman

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elnéző volt Magnussennel, azt állítva, hogy az ilyen hibák elkerülhetetlenek egy újonc esetében. „Kevin reakciója két szempontból is lenyűgöző volt" – vélte. „Egyrészt leszegett fejjel, apait-anyait beleadva vezetett a délután hátralévő részében, szépen visszatornázva magát a 9. helyre. Másrészt fenntartások nélkül bocsánatot kért a csapattól a levezető körben, ami nem feltétlenül lett volna szükséges, de azért jó volt hallani."

A McLaren ugyanakkor elvesztette a vezetést a konstruktőri összetettben, és Boullier azt mondta, még akkor is keveslik a Szepangban szerzett 10 pontot, ha Jenson Button végig tökéletesen vezetett. A brit versenyző 6. lett, és úgy vélte, nem is végezhetett volna előrébb.

„Ma komoly hőség volt! És ha az embernek végig a két Williams csatáját kell figyelnie a visszapillantó tükörben, még nagyobbnak érzi a forróságot" – mondta. „Ettől függetlenül élvezetes verseny volt ez, és nem is számíthattam többre. Szerintem ma délután kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből. Figyelembe véve az autónk teljesítményét a hétvége korábbi részében, nem hiszem, hogy végezhettünk volna a 6. helynél előrébb."

Button – aki két verseny után 4. az összetettben, mindössze 2 ponttal lemaradva a 2. helyezett Lewis Hamiltontól – ugyanakkor elismerte, hogy a McLarennek fejlődnie kell. „Tudomásul kell vennünk, hogy a gyors kanyarokban továbbra is gyengék vagyunk" – szögezte le. „Az autónknak vannak erős pontjai, de még sok a dolgunk vele. Ma kihoztuk belőle a maximumot, azonban muszáj lesz előrelépnünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!