Vágólapra másolva!
Bár a címvédő úgy érzi, a Q3 végén javítani tudott volna, ha van ideje megkezdeni az utolsó mért körét, szerinte Hamilton sem a maximumát nyújtotta. Amikor a Q1-ben értesült az akkumulátorhibáról, egy pillanatra megrémült.

Miután Ausztráliában motorproblémákkal küszködött, Sebastian Vettel idei legjobb edzéseredményét érte el, amikor megszerezte a 2. rajthelyet a Malajziai Nagydíjra, a vizes pályán megközelítve a szárazon nagy fölénnyel bíró Mercedest. Végül annak ellenére csak 55 ezredmásodperccel maradt le Lewis Hamiltontól, hogy az utolsónak szánt mért körét meg sem tudta kezdeni, mert a leintés után két másodperccel szelte át a célvonalat.

„A Q3 nem alakult tökéletesen; szerettem volna egy második lehetőséget, mert úgy éreztem, hogy az első alkalommal vesztettem egy kis időt itt-ott. Nagyon szoros volt a vége, talán túl szoros is, és a különbséget elnézve valószínűleg mehettem volna egy kicsit gyorsabban, de ha van még egy köre, alighanem Lewis is tud javítani" – ismerte el. „Végül is örömteli, hogy az első rajtsorba kerültem, holnap úgyis ennek kell lennie a rajtrács jó oldalának. Ez a rajtunkon fog múlni, de alapvetően elégedett vagyok az eredménnyel."

Az időmérő elején úgy tűnt, Vettelt megint akadályozni fogja egy műszaki hiba. „A pulzusom gyorsan emelkedett, amikor rájöttünk, hogy gond van" – mondta az akkumulátorral kapcsolatos problémára utalva. „Visszatértem a garázsba, és újraindították a rendszert, amivel megoldódott a dolog. Utána minden rendben ment."

Vettel az esőben harcolhatott a Mercedesekkel. További képekért kattintson! Forrás: Red Bull

Habár a másik Red Bull vezető Daniel Ricciardo is a viszonylag előkelő 5. rajtkockát szerezte meg, még a Q2-ben is, amikor a legközelebb került Vettelhez, 8 tizeddel lassabb volt nála, a döntőben pedig több mint egy másodpercet kapott tőle. „A Q3-ban kicsit lemaradtam, aminek az okát ki kell derítenünk, de ettől függetlenül azt hiszem, az 5. hely nem rossz" – mondta Ricciardo. „A Mercedes délelőtt nagyon gyors volt a száraz pályán, úgyhogy nekünk jó lenne, ha holnap is ilyen maradna az idő."

Az ausztrál versenyző, akit a középső etapban Valtteri Bottas feltartott, ugyanakkor elismerte, hogy a körülmények távolról sem voltak ideálisak. „Amikor itt esik, akkor úgy zuhog, mintha dézsából öntenék, ezért ma az időjárás jelentette a legnagyobb kihívást" – mondta. „Ilyenkor nehéz helyezkedni a forgalomban, és a látási viszonyok borzasztóak, mert az eső gyakran több száz méterrel előrébb verődik fel."

A Red Bull főnöke, Christian Horner úgy vélte, a csapat mindkét versenyzője képes lett volna jobb kört futni, de az eredményeik így is felülmúlták a várakozásaikat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!