Vágólapra másolva!
Ricciardo elbeszélgetne a finnel, aki a szepangi időmérőn feltartotta őt. Szerinte Bottas nem először vezetett sportszerűtlenül.

A sportfelügyelők háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották Valtteri Bottast, aki a Malajziai Nagydíj időmérőjének második szakaszában feltartotta Daniel Ricciardót. Az ausztrál ennek ellenére továbbjutott a Q3-ba, Bottas viszont az amúgy is rosszul sikerült időmérője után így csak a 18. helyről indulhat. A finnt Ausztráliában is hátrasorolták a rajtrácson, akkor azonban nem ő hibázott, csak a váltóját cserélték ki idő előtt.

Ricciardo az időmérő után bosszúsan nyilatkozott, mert szerinte Bottas a múltban is többször követett el hasonló vétséget. „Beszélni fogok vele, mert őszintén szólva ez már tavaly is sokszor előfordult” – panaszkodott a finnre, aki a bokszutcából kivezető körén állta el a Red Bull útját.”

Bottasnak megint a mezőny hátsó feléből kell rajtolnia Forrás: AFP

„Az utánpótlás-kategóriákban is gyakran versenyeztünk együtt, és azt hittem, tiszteljük egymást” – folytatta a csalódott Ricciardo. „Így viszont kicsit nehezen megy ez, mert számtalanszor fordult elő hasonló incidens. Most már beszélni fogok vele.”

Bottas az ítélet meghozatala előtt úgy nyilatkozott, "semmi különös" nem történt az esetnél, ezért meglepődött a büntetésen. "Nehéz helyzet volt, ráadásul a 9-es kanyarban problémáim voltak a rádióval" - magyarázta. A csapat azt mondta, hogy Ricciardo előtt vagy mögött lesz üres helyem. Én úgy döntöttem, hogy előtte maradok, de nagyon gyorsan közeledett, és az utolsó néhány kanyarban talán közelebb voltam hozzá, mint kellett volna."

"Ő semmit nem veszített ezzel, és abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán mért körön volt" - tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!