Vágólapra másolva!
A brit semmit nem látott az utolsó körében, ezért megkönnyebbült, hogy az első próbálkozása is elég volt a pole pozícióhoz. Rosberg magabiztosabb volt az intermediate gumikon, de vasárnap ő is a győzelemre tör.

Lewis Hamilton az idei második esős időmérőn, Malajziában is megszerezte a pole pozíciót, összességében pedig a 33. alkalommal indulhat az élről Forma-1-es pályafutása során. Ezzel fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen az örökranglistán utolérte a legendás Jim Clarkot és Alain Prostot, így már csak Michael Schumacher, Ayrton Senna és Sebastian Vettel előzik meg őt.

Hamiltonnak ezúttal nehezebb dolga volt, mint Ausztráliában, hiszen a jóval vizesebb pályán Vettel rendkívül közel került hozzá, csak 55 ezreddel sikerült megelőznie őt. A brit szerint azért volt ilyen kicsi a különbség, mert a Q2-ben futott első mért köre „nem volt ideális”, az utolsó próbálkozását viszont a rendkívül rossz látási viszonyok miatt fel kellett adnia.

„Esőben mindig nehéz dolgunk van, de idén a nagyobb nyomaték miatt ez különösen igaz. Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam” – nyilatkozta Hamilton. „Az edzés végén azonban semmit nem láttam – olyan volt, mintha felhőkön kellett volna keresztülhajtanom.”

Hamilton megint remekelt az esőben. További képekért kattintson! Forrás: AFP

„Az utolsó körömet nem is tudtam teljesíteni, mert (Nico) Hülkenberg mögött haladva egyszerűen semmit nem láttam” – folytatta. „Nem tudtam, merre van a pálya, hol vannak a kanyarok, hol kell fékeznem. A köröm elején azt sem tudtam, Fernando (Alonso) mennyivel van mögöttem, ezért lehetetlen lett volna előnyt kiépítenem hozzá képest, így végül fel kellett adnom.”

Hamilton „hálás”, amiért az első próbálkozása is elegendő volt a pole pozíció megszerzéséhez, és reméli, hogy ezúttal az autója kibírja a teljes versenytávot. „Nagyszerű lehetőséget kaptam: remek autónk van, és a csapatunk is fantasztikusan dolgozik” – mondta. „Bízom benne, hogy mindketten célba érünk majd.”

Míg Hamiltonnak az esőgumik feküdtek jobban a szepangi pályán, Nico Rosberg az intermediate-eken érezte magát magabiztosabbnak. Az utolsó etapban azonban túl vizes volt a pálya ezek használatához, ezért ő is kénytelen volt a kék jelzésű abroncsokon kvalifikálni. Persze a 3. rajthelyét sem tartja rossz eredménynek, de a 6 tizedes lemaradásával kevésbé volt elégedett.

„Az utolsó percben így is sikerült elcsípnem a 3. helyet Fernando elől, ez mindenképpen pozitívum” – mondta. „Most egyértelműen jobban bántunk az idővel, mint Ausztráliában – én hajthattam át utolsóként a célvonalon, de sajnos a pálya akkor már nem sokat javult. Biztosan nehéz és eseménydús versenyünk lesz, az előrejelzések alapján ugyanilyen időre számíthatunk. Ez lehetőséget ad majd arra, hogy előrelépjek.”

Rosberg az előle rajtoló Vettelt sem írja le, hiszen szerinte „továbbra is a Red Bull a mérce ebben a sportágban”. „Még mindig ők a legjobbak, mindig is tudtuk, hogy vissza fognak vágni” – jelentette ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!