Vágólapra másolva!
Nem elégedett a szepangi időmérőn megszerzett 6. rajthelyével, de úgy érzi, a Ferrari jó irányba halad az autó fejlesztéseivel.

A Melbourne-ben küszködő Kimi Räikkönen a Malajziai Nagydíj szabadedzésein remek formát mutatott, mindhárom gyakorláson ő tudott a legközelebb kerülni a Mercedesekhez. Az esős időmérőn azonban nem sikerült felvennie a versenyt az élmezőnnyel, és csapattársától, Fernando Alonsótól is több mint egy másodperccel elmaradva csak a 6. helyen végzett.

„Az eső nagyon megnehezítette a dolgunkat az időmérőn” – ismerte el az edzés után. „Tudtam, hogy vizes pályán nem lesz könnyű vezetni, de ennyi problémára azért nem számítottam. A kigyorsításoknál gyenge volt az autóm, és az esőgumikon az első kör után egyáltalán nem volt tapadás.”

Räikkönen szerint a nehézségek okát mindenképp ki kell deríteniük, hiszen ez a későbbi esős nagydíjakon is hasznos lehet. „A 6. hellyel természetesen nem vagyok elégedett, de a körülményeket elnézve nem igazán lepődtem meg. Most csak arra koncentrálok, hogy jól sikerüljön a holnapi versenyem” – magyarázta.

Räikkönen az esőben elégedetlen volt a Ferrarival Forrás: AFP

A finn a csalódást keltő eredménytől eltekintve sokkal elégedettebb volt az autójával, mint Ausztráliában. „Viszonylag magabiztos vagyok, mert javultunk Melbourne óta, és egy problémamentes versenyen előrébb is végezhetünk” – mondta Räikkönen, aki két héttel ezelőtt a 7. lett. „Összességében egyre jobbnak érzem az autómat – még sok munka vár ránk, de jó irányba haladunk.”

A másik Ferrarival Fernando Alonsónak annak ellenére sikerült a 4. helyre kvalifikálnia magát, hogy a Q2-ben összeütközött Danyiil Kvjattal. A spanyol azóta tisztázta az esetet az újonccal, a sportfelügyelők pedig egyiküket sem büntették meg.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!