Vágólapra másolva!
Tudja, hogy az első edzésnap eredményeiből vajmi keveset lehet kiolvasni, de elismeri, hogy a délután elért 3. helye kellemes érzés. A Red Bullnak ugyanakkor még vannak feladatai a motorvezérlés finomításával, Daniel Ricciardo pedig a hosszabb etapos tempóján javítana.

Különösebb akadályok nélkül teljesítette a Malajziai Nagydíj első edzésnapját a Red Bull, Sebastian Vettelnek ráadásul sikerült a tabella 3. helyét elfoglalnia a délutáni gyakorláson, mindössze 61 ezredmásodperccel lemaradva az élen végző Nico Rosberg Mercedesétől. A címvédő azt mondta, "összességében elégedett", ám nem tulajdonít nagy jelentőséget a helyezésének.

"Úgy vélem, jó napunk volt, s bár nyilván nem a pénteki időeredmények a legfontosabbak a világon, kellemes ennyire elöl lenni, az élmezőny tagjai között" - mondta. "Mindazonáltal egyikünknek sem volt teljesen sima napja, a (motorvezérlést irányító) szoftverben és programban továbbra is vannak megoldandó feladatok."

Érdekesség, s egyben figyelmeztető jel a Red Bull számára, hogy a második versenyhétvége első napján Vettel már elkezdte használni a harmadik vezérlőelektronikáját, és ha az idény folyamán az autójába be kell szerelni egy hatodikat, tíz rajthelyes büntetést fog kapni.

Sebastian Vettel összességében elégedett Forrás: AFP

A másik Red Bullt vezető Daniel Ricciardo délután 7. lett, három tizeddel lemaradva csapattársától. "Szerintem egész sokat tanultunk a rövid etapos tempóról délelőtt. Elégedettek voltunk az előrelépéssel, bár a hosszabb menetek lehettek volna jobbak is. Úgy gondolom, hogy még van terünk a fejlődésre, de a mai este pont erre való" - nyilatkozta az ausztrál.

A hosszú etapos tempó hiánya azonban a jelek szerint egyelőre csak Ricciardót érinti, mivel Vettel átlaga a közepes keverékű (ezúttal a lágyabb) gumin a legjobbak között volt, és a leggyorsabb körét nem az első mért körében futotta rajtuk, amikor elvileg a legjobb volt a tapadásuk.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!