Vágólapra másolva!
Azt mondja, máris jobbnak érzi autóját, mint két héttel ezelőtt. A Ferrarik megbízhatóan működtek Szepangban az első edzésnapon, és mindkét versenyzőjük az élmezőnyben zárt. 

Jó formában kezdte a Ferrari a Malajziai Nagydíj hétvégéjét, ugyanis Kimi Räikkönen és Fernando Alonso is az első öt között végzett a délutáni gyakorláson, méghozzá két tizednél kisebb hátrányban a leggyorsabb Nico Rosberghez képest. Elsősorban a finn eredménye meglepő, mert az első nagydíjon, Ausztráliában végig küszködött a megfelelő beállítások megtalálásával. Úgy tűnik viszont, hogy ez már a múlté.

"Egyértelműen pozitívan alakult a napom, és jobbnak érzem az autót a melbourne-i péntekhez képest. Ma sokkal kényelmesebben éreztem magam az F14T-ben, s noha nem akadtak problémák, tudjuk, hogy még hosszú út és sok feladat áll előttünk" - nyilatkozta Räikkönen, akit csak Rosberg előzött meg a tabellán.

"A programunkban az autó beállítása és a Pirelli gumikeverékeinek tesztelése szerepelt. Úgy tűnt, hogy jó az autó kezelhetősége, de ahogy a versenyszimuláció során tapasztaltuk, alapos figyelmet kell fordítanunk a gumikopásra, ami itt kiváltképp nagy."

Kimi Räikkönennek sikerült egyről a kettőre lépnie az autójával Forrás: AFP

Alonso ötödik lett, és elégedetten állapította meg, hogy más csapatokkal ellentétben a Ferrarit nem sújtották műszaki problémák. "Minden rendben zajlott, nem voltak gondok a megbízhatósággal, és tűrhető mennyiségű kört futottunk, elegendőt ahhoz, hogy megfelelően megértsük a gumikat" - közölte. "Úgy látszik, hogy a kemény abroncsok jobban bírják a strapát a hosszú etapokon, de egyelőre korán van az időmérőn és a verseny használt stratégiáról beszélni."

Pat Fry, a kasztniért felelős mérnök szintén kiemelte, hogy a csapat sok időt szánt arra, hogy a malajziai hőségben biztosítsák a hajtáslánc elemeinek megfelelő működését. "Délelőtt erre összpontosítottunk, s közben végigmentünk a szokásos feladatokon a beállításokkal, hogy az autó balanszát a szepangi pálya sajátosságaihoz igazítsuk" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!