Vágólapra másolva!
Attól fél, hogy a csapat nem lesz képes olyan ütemben fejleszteni az autóját, mint a riválisai. Malajziára sem változtattak az autón, ettől függetlenül bízik a jó eredményben.

A Williams a versenytempója alapján akár a második legjobb csapat is lehetett volna Melbourne-ben, de különböző balszerencsés incidensek miatt be kellett érniük egy 5. hellyel. Az Ausztráliában már az első kanyarban kiesett Felipe Massa reméli, hogy Szepangban valóban megmutathatják, mire képesek, ugyanakkor kicsit aggódik is a csapat kilátásai miatt.

A Williams a malajziai futamra csak a hűtésen változtatott, miközben a legtöbb élcsapat új aerodinamikai elemeket is vitt a versenyre. Massa attól tart, hogy további fejlesztések nélkül a csapat hamar hátracsúszhat az erősorrendben. „Mindig aggodalomra ad okot, ha a többi istálló javított az autóján, mi pedig nem változtatunk rajta” – nyilatkozta. „Többé-kevésbé ugyanazzal az autóval fogunk versenyezni, mint Ausztráliában. Ez egy másféle pálya, ezért itt is meg kell figyelnünk, hogyan viselkedik az autónk, de közben a gyárunkban is 100 százalékos erőbedobással dolgozunk a javulásért.”

A Williams alig változtatott az autóján Forrás: AFP

Ausztráliában Massa és Valtteri Bottas is a hátsó leszorítóerő hiányára panaszkodott, de a brazil szerint már dolgoznak a megoldáson, és hamarosan sokkal jobb lehet az autójuk balansza. A Malajziai Nagydíjra is optimistán érkezett, és reméli, hogy ezúttal sem az eső, sem ütközések nem nehezítik meg a hétvégéjét.

„Ausztráliában nem a megfelelő helyről indultunk” – mondta Massa a Williams gyengébben sikerült időmérőjére utalva. „Normális körülmények között a legjobb öt hely valamelyikéről rajtoltunk volna. A futamon pedig nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, versenyképes volt az autónk. Az első kanyarban történt baleset nélkül szerintem mindketten dobogón végezhettünk volna.”

Massa szerint a következő versenyeken folyamatosan változhat az erősorrend, ezért „futamról futamra” gondolkozik csak a csapat esélyeiről. „Szerintem jó az autónk, és beszállhatunk a harcba. A barcelonai versenyig lehet, hogy sokféle eredményt látunk majd – hozzánk hasonlóan biztosan sokat javul majd a többi csapat is.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!