Vágólapra másolva!
Mindkét versenyző úgy érzi, hogy szombaton jobb tempóra lesznek képesek. A pénteki napjuk problémamentes volt Szepangban, sok hasznos adatot gyűjtöttek a hosszú etapokon.

Az akár dobogós helyezésekre is esélyesnek tartott Williams némileg visszafogottan kezdte a malajziai hétvégét, a délutáni edzésen Felipe Massa a 6., Valtteri Bottas pedig a 9. helyet szerezte meg. Az időeredményeket alaposabban megvizsgálva azonban biztatóbb a csapat helyzete, hiszen a rendkívül szoros gyakorláson Massa csak 2 tizedet kapott Nico Rosbergtől, és a hosszú etapjaik sem tűntek rossznak.

„Végrehajtottuk a tervezett programunkat, és műszaki problémáink sem voltak” – nyilatkozta Massa, aki délelőtt szűk egy másodperces lemaradással a 9. helyen végzett. „Mivel elég meleg volt, meg tudtuk figyelni, hogyan működnek az abroncsaink magas hőmérsékleten. A különböző gumikeverékeken hosszú etapokat is futottunk – ez nagyon hasznos volt, és az autónk remekül működött.”

Massa délután csak 2 tizeddel maradt el a Mercedestől Forrás: AFP

Massa szerint rendkívül fontos, hogy este alaposan átvizsgálják a pénteken gyűjtött adatokat, mert „az autónkból ennél jobb teljesítményt is ki lehet hozni.” Ezzel egyetért Valtteri Bottas is, aki a közepes gumikon először a sárga zászlók, majd a forgalom miatt nem tudott gyorsabb kört futni. „A legtöbb csapathoz hasonlóan holnap mi is jobb tempóra lehetünk képesek” – mondta. „Ma az volt a legfőbb feladatunk, hogy összehasonlítsuk a kemény és a közepes gumikat. A kemény keverékkel elég sokat csúszkáltunk, és gyorsan el is használódott, erre majd figyelnünk kell egész hétvégén.”

A Williams dolgát Malajziában is a leszorítóerő hiánya nehezítette meg, csakúgy, mint az Ausztrál Nagydíjon. „Még mindig nagyobb leszorítóerőre van szükségünk, különösen a gyors kanyarokban. De nekünk is megvannak az erősségeink – a végsebességünk például jónak tűnik, ez a versenyen mindig hasznos” – bizakodott Bottas, aki 320,4 km/ó-val a legnagyobb sebességet érte el pénteken.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!