Vágólapra másolva!
Ron Dennis elismerte, hogy ő döntötte el: Pérezt menesszék a dán újonc kedvéért, aki Melbourne-ben egy dobogós hellyel mutatkozott be.

A McLaren élére a télen visszatért Ron Dennis szerint Kevin Magnussenben minden megvan ahhoz, hogy idővel világbajnok legyen. A dán újonc a melbourne-i idénynyitó időmérőjén, a nehéz pályaviszonyok ellenére legyőzte rutinosabb csapattársát, Jenson Buttont, majd a futamon a harmadik helyen ért célba, ahonnan Daniel Ricciardo kizárása után előrelépett a másodikra. Az F1 története során előzőleg mindössze tizenhat versenyző volt, aki a dobogón mutatkozott be – a legutóbbi Lewis Hamilton 2007-ben.

„Minden adottsága megvan ahhoz, hogy világbajnok legyen, de ehhez megfelelő autóra is van szüksége" – jelentette ki Magnussenről Dennis. „Egy verseny csak egy verseny. Majd a negyedik után meglátjuk, hogyan boldogul. A temperamentumával, az összpontosítási képességével és az elhivatottságával kapcsolatban nincsenek aggályaim. Készen áll meghozni a sikerhez szükséges minden áldozatot is, ez teljesen nyilvánvaló."

„Jenson személyében pedig fantasztikus mentora van, remekül kijönnek egymással. Jól meg fogja futtatni Jensont a pénzéért."

Magnussen jó benyomást tett a McLarenre Forrás: McLaren

Dennis hozzátette, hogy szerinte Magnussen nem is végezhetett volna jobb munkát. „Egyetlen hibát sem vétett a hétvégén. Egyszer sem csúszott le a pályáról, követte az összes utasítást, de amikor arra volt szükség, keményen nyomta a gázt" – mutatott rá. „Csakis dicsérni tudom. Ilyen bonyolult szabályok mellett, ennyire nehéz, hol, száraz, hol esős körülmények között harmadik lett az első versenyén. Ki kívánhatna többet?"

„Ezzel igazolta, hogy jól tettük, amikor őt választottuk. Egy ilyen döntés mindig rizikós, benne van a tévedés lehetősége, ezúttal azonban helyes volt, és ennek örülök."

Ennek többek között az az oka, hogy Dennis maga döntött úgy: meneszti Sergio Pérezt a WSR-bajnok Magnussen érkezése miatt. „Előfordul, hogy csak egyetlen személy képes meghozni egy döntést. Ez most történetesen én voltam, mert elég sok probléma volt" – árulta el. „2013-ban csak néhány alkalommal avatkoztam be a csapat ügyeibe, és ez volt az egyik."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!