Vágólapra másolva!
A nehéz tesztidőszak ellenére nem lepte meg őket, hogy már Melbourne-ben jól ment az autójuk, bár Vettel azt nem várta, hogy azonnal ennyire gyorsak lesznek.

Bár a 2. helyen végző Daniel Ricciardót utólag kizárták, és egyelőre nem tisztázott, hogy az üzemanyag-átfolyási limit túllépése mennyire befolyásolta az autójuk teljesítményét, a Red Bull a hányattatásokkal teli előszezonhoz képest meglepően jól szerepelt a melbourne-i idénynyitón. Úgy tűnt, a tempójuk csak a Mercedesétől marad el, pedig a teszteken folyamatosan gondok voltak a Renault hajtásláncával, amelyet ezért nem is tudtak a maximális teljesítményen használni.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban kijelentette, hogy a problémák ellenére kezdettől fogva bíztak az autójuk ütőképességében. „Soha nem hittük, hogy nem leszünk erősek. Tovább harcolunk, amilyen keményen csak lehet, hogy teljesen visszanyerjük a versenyképességünket" – mondta az Autosportnak. „Tudjuk, hogy az autónk jó alapokra épül. Vannak megoldásra váró gondjaink, ezzel mi is tisztában vagyunk, csak a Renault embereivel együttműködve igyekeznünk kell mihamarabb felülkerekedni rajtuk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy támogassuk őket."

Horner rámutatott, hogy a csapatnak Melbourne-ben volt először lehetősége alaposan foglalkoznia a beállításokkal, és a versenyzők is akkor vezethették először rendesen az autót. „Ez borzalmas előszezon volt számunkra, de a múltban már bebizonyítottuk, hogy ha valaki képes hamar ledolgozni a hátrányát, azok mi vagyunk" – vélte.

A Red Bull nem lepődött meg, hogy Melbourne-ben erősnek bizonyult Forrás: Red Bull

„A 2012-es szezon elején, a befújt diffúzorra vonatkozó jelentős szabálymódosítások miatt hátrányba kerültünk, mégis sikerült talpra állnunk. Az nem a mi hibánk, hogy utána nagy fölényünk lett. Igaz, hogy az előző szabályrendszerben szép munkát végeztünk, és most még komoly kihívások várnak ránk, de már láttuk, hogy az új hajtáslánc megváltoztatta a játékszabályokat."

Noha a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel motorhiba miatt kiesett az idénynyitóról, azt állítja, Ricciardo szerepléséből ő is erőt merített. „Az eredmény nem lepett meg, az viszont igen, hogy az autónk ennyire gyors, és képesek vagyunk a mezőny legelején harcolni vele. A potenciálja adott" – ismerte el a Bild am Sonntagnak. „Ezért vagyok jó hangulatban."

„Számítottam rá, hogy ez az év nehéz lesz, de minden szezonnak megvannak a hullámhegyei és hullámvölgyei. Ami az autót illeti, arról még rengeteget kell tanulnunk, az orrunkat lógatni azonban semmi okunk nincs."

Az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bírósága április 14-én tárgyalja Ricciardo kizárásának ügyét.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!