Vágólapra másolva!
A McLaren új csapatfőnöke kijelentette, hogy a vállalat élére visszakerülő Ron Dennis nem ütötte bele az orrát a munkájába rögtön a szezon első versenyén, csak az észrevételeit osztotta meg vele.

Ron Dennis a télen váratlanul visszaszerezte az irányítást a McLaren cégcsoportja felett, és annak ellenére, hogy eddig úgy hírlett, nem kíván belefolyni a Forma-1-es csapat irányításába a nagydíjhétvégék alatt, már az első idei versenyen akadtak olyan jelek, amelyek ennek az ellenkezőjére utaltak.

Az Ausztrál Nagydíj során Dennis folyamatosan a garázsból követte az eseményeket, és az operatőrök lencsevégre kapták, amint egyszer odasétált az istálló új vezéréhez, Eric Boullier-hez a bokszutcai irányítóközpontba, majd a fülébe súgott valamit. A korábbi csapatfőnök leszögezte, hogy csak az észrevételeit osztotta meg új beosztottjával. "Kompetitív típus vagyok, ezért meg sem fordul a fejemben a gondolat, hogy valamit ne értsek, vagy ne tudjam hozzátenni a magam részét" - idézte Dennist a Telegraph. "Amikor észreveszünk valamit, jó megkérdezni, hogy miért nem csinálják másképpen."

Boullier, aki hivatalosan versenyigazgatói tisztségben került a McLarenhez a Lotustól, szintén azt mondta, hogy a csapat emblematikus vezetőjétől nem kapott utasításokat. "Csak odajött hozzám néhányszor " - közölte.

A McLaren két dobogós hellyel nyitotta a 2014-es szezont, pedig tavaly egész évben egyet sem szerzett Forrás: AFP

A McLaren elégedetten hagyhatta el az idénynyitó helyszínét, hiszen Kevin Magnussen és Jenson Button 2. és 3. helyének köszönhetően vezetik a konstruktőri bajnokságot, ami a 2013-as botladozás után mindenképp előrelépésnek számít. A dán újonc bemutatkozása kiváltképpen örömmel tölti el a csapatot.

"Hihetetlen hétvégét teljesített. Egyetlen rossz mozdulata sem volt, úgy vezetett, mint egy érett, tapasztalt versenyző, és be kell vallanom, le vagyok döbbenve, mert még csak 21 esztendős, mégis kitűnően viselte a nyomást" - mondta Magnussenről Boullier.

Ron Dennis egy anekdotát elmesélve próbálta elejét venni annak, hogy az újonc dán önteltté váljon. "Egy nagyon bölcs öregember bemegy a házába, ahol a plafonra van szegezve egy pár cipő. Megkérdezik tőle: miért lógnak ott, mire azt feleli, hogy a fiának cipői, akit arra emlékeztetnek, hogy mindig két lábbal a földön járjon" - mondta Dennis újságírók gyűrűjében, majd Magnussenhez fordult: "Rohanok én is felakasztani egy pár cipőt a hotelszobádba..."

A McLarennél ugyanakkor hangsúlyozták, hogy nem dőlhetnek hátra, mert az autójuk tempója egyelőre elmarad a Mercedesétől. A következő verseny március végén, Malajziában lesz.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!