Vágólapra másolva!
A híresztelésekkel ellentétben egyáltalán nem bánja, hogy a Ferrari egy erős versenyzőt igazolt le mellé. Domenicali szerint a Ferrari tudja, mely területeken kell fejlődnie.

Amikor tavaly ősszel kiderült, hogy Kimi Räikkönen 2014-ben Fernando Alonso oldalán tér vissza a Ferrarihoz, sokan biztosra vették, hogy a spanyol nem örül a finn érkezésének. Alonso ugyanis az előző négy évben különösebb nehézségek nélkül győzte le csapattársát, Felipe Massát, aki lényegében a másodhegedűs szerepét töltötte be az istállón belül. Alonso szerint azonban a brazil is rendkívül erős versenyző, és mivel vele is jó kapcsolatot ápolt, a Räikkönennel való együttműködéstől sem tart.

„Néha még Michael Schumachert is legyőzte, amikor csapattársak voltak” - nyilatkozta a Welt am Sonntagnak Massáról. „Ennek ellenére négy fantasztikus évet töltöttem el Felipével, ezért nem is számítok másra, mint hogy Kimivel is nagyszerű évek várnak ránk.”

Räikkönen az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon számos problémával küszködött, ezért sem az edzéseken, sem a futamon nem tudta felvenni a versenyt Alonsóval. A spanyol azonban biztos benne, hogy csapattársa hamarosan formába lendül. „Nagyon, nagyon gyors versenyzőről van szó – néhányan úgy gondolják, ő a leggyorsabb közülünk” – mondta. „Tavaly egy Lotusszal harcolt a világbajnoki címért, amit én nagyra értékelek, mert a csapatát nem tartottam túl erősnek.”

Alonsót nem zavarja, hogy gyors csapattársat kapott Forrás: AFP

„Rendkívül erős ellenfelem van csapaton belül, de én – akár hiszik, akár nem – nagyon örülök ennek” – tette hozzá, bár „érthetőnek” tartja, hogy az unalmas téli szünet alatt sokat cikkeztek a Ferrarinál várható nézeteltérésekről. „Ezt már megszoktam, főleg, amióta a Ferrarinál versenyzem. Korábban arról is sokat beszéltek, hogy Felipével nehezen fogok kijönni.”

A Ferrari számára az Ausztrál Nagydíjon nem a két versenyző kapcsolata, hanem az autójuk vártnál gyengébb formája okozta a legnagyobb fejtörést. Bár több élcsapattal ellentétben legalább mindkét autójuk célba ért, Daniel Ricciardo kizárása után is csak a 4. és a 7. helyen végeztek. „A megbízhatóságot tekintve elértük a célunkat, de egyértelmű, hogy nagy hátrányt kell ledolgozunk, elsősorban a Mercedeshez képest” – nyilatkozta vasárnap este a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

Az olasz bízik benne, hogy viszonylag hamar behozzák a lemaradásukat, hiszen a hiányosságok zömét fel tudták térképezni. „A hétvégén gyűjtött információk egyértelműen megmutatják, milyen irányba kell haladnunk, és mely területeken kell a legtöbbet dolgoznunk” – magyarázta. „Fontos, hogy minél előbb felzárkózzunk, és gyorsan reagáljunk, ahogy erre a múltban is mindig képesek voltunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!